Ciutat

La Creu Roja, l’òptica dels més vulnerables per un dia

Fins a 60 persones en situació de vulnerabilitat tindran en els pròxims dies unes noves ulleres graduades, de forma gratuïta, gràcies al projecte Mirada Solidaria, organitzat dijous per primer cop a Sabadell, de la mà de la Creu Roja i la Fundación Multiópticas. Totes les persones benefi ciàries són habituals de l’entitat social i han estat seleccionades seguint diversos criteris.

Una dona, participant en el projecte Mirada Solidaria per primer cop celebrat a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

L’acció es va dur a terme dijous passat a la seu de la Creu Roja de Sabadell. Durant el matí i la tarda, als usuaris se’ls va analitzar la vista per determinar quina graduació necessiten i, després, van poder escollir la muntura de les ulleres que volguessin. María Puertas va reivindicar que “això ho hauria de fer el govern, que també hem treballat i cotitzat”. Ara bé, té molt clar que “com la Creu Roja, cap”. Per a ella, accions com aquesta són molt importants perquè si no, “sempre estaríem com abans, amb les mateixes ulleres”. “Estic molt agraïda”, va afegir. En uns dies les rebrà. Això sí, tots els usuaris també es van poder endur el mateix dijous unes ulleres de sol de franc.

Aquesta és la primera vegada que es fa el projecte a Sabadell. Es tracta d’una iniciativa del propietari de Multiópticas Porta, Josep Maria Porta. L’impulsor va destacar que les persones acaben triant les seves ulleres que volen portar, de manera que creu que així se les senten seves i no es veuen diferents de la resta. El director de Campanyes de la Creu Roja Espanyola, Fernando Cuevas, va destacar que “són ulleres que podrien obtenir en una òptica, però com que no tenen aquesta capacitat econòmica o no poden atendre aquesta despesa, es cobreix amb la col·laboració”.

Una usuària de la Creu Roja, amb les seves noves ulleres de sol gentilesa de Multiópticas / VICTÒRIA ROVIRA

Glòria Clara va subratllar que la visita també havia estat una alegria, ja que , segons ella, “per a mi era important mirar-me la vista, faig servir les ulleres per cosir i és un tema car, de difícil accés”. Una quinzena de nens De tots els benefi ciaris, una quinzena són nens. Interessant, per Porta, perquè els poden ajudar a superar problemes derivats d’una mala salut ocular, per exemple, a l’escola. “Un defecte visual a la llarga complica la inserció social o laboral”, va apuntar.

Comentaris
To Top