Ciutat

L’altra cara de la vellesa, vista amb dignitat

La plaça del Doctor Robert serà l’escenari d’un acte institucional per donar la benvinguda a una setmana d’activitats diverses per a la gent gran. Fòrums, projeccions, obres de teatre, exposicions, i actuacions musicals han estat programats per la Coordinadora de casals i entitats de Gent Gran de Sabadell, amb el suport de l’Ajuntament. És la Setmana de la Gent Gran.

Dues dones grans a Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

Després de la benvinguda, es podrà veure teatre-fòrum amb l’espectacle No molestis, de la companyia La Xixa Teatre. Aquest muntatge teatral parla de les diferents formes de fer-se gran a la nostra societat i del que s’esdevé amb les relacions de parella i les relacions familiars.

A les 17 h, a la sala d’actes del Casal Pere Quart, es llegirà el manifest reivindicatiu dels Drets de les Persones Grans, i tindrà lloc la xerrada La soledat no té edat, a càrrec d’Amics de la Gent Gran. La presidenta de la Coordinadora, Teresa Sererols, ha destacat la importància d’aquesta setmana cultural dedicada a la gent gran, “que aprofitem que coincideix amb el Dia Internacional de la Gent Gran per fer visible el nostre col·lectiu a la ciutat”, afirma. La celebració del Dia Internacional de la Gent Gran vol reivindicar enguany la dignitat i la seguretat, ja que molts avis i àvies estant sotmesos a maltractaments, tant físics com psíquics.

A partir de dimecres se succeiran diferents activitats. Tècnics experts de la Creu Roja impartiran tallers de relaxació, risoteràpia i flamencoteràpia. Serà a diferents espais com ara el Complex Parc Central, l’Antic Mercat de Sant Joan i el Complex Sant Oleguer.

Dissabte es podrà gaudir de la Tarda de màgia amb Toni Muñoz, a patir de les 18.30 h a l’Auditori Pere Quart. Totes les tardes de dimecres a divendres actuaran diferents grups i agrupacions corals, i hi haurà petits moments teatrals. No hi faltarà la presència dels cors rocieros a càrrec de les entitats que participen en la setmana de la gent gran.

Aquestes actuacions es faran a les residències que hi ha a la ciutat, i són d’accés exclusiu per a familiars i residents.

40 anys treballant pels grans

El diumenge és un dels dies forts d’aquesta setmana dedicada a la gent gran. A les 11.30 h i a la plaça dels Avis i les Àvies, situada al barri de la Creu Alta, tindrà lloc l’ofrena floral i els parlaments. Es tracta d’un acte ja tradicional dins d’aquest esdeveniment. A les 12 h, les corals Amistat per a la dona i Renaixença oferiran un concert al mateix espai. I tot plegat acabarà amb un vermut popular.

Tot seguit, es farà el dinar de germanor, que aquest any tindrà com a escenari el Casal Cívic del barri de Gràcia. Serà un dinar especial, ja que la Coordinadora de casals i entitats de Gent Gran de Sabadell compleix els 40 anys de vida associativa a la ciutat. Els actes de celebració es perllongaran fins al novembre, amb la trobada d’entitats i casals de la Gent Gran de Catalunya. El 24 de novembre hi haurà un concert de corals a la parròquia de la Puríssima, on cantaran més de 10 corals.

Comentaris
To Top