Ciutat

Els Merinals esclaten contra la Generalitat: “Hem d’esperar que passi una desgràcia?”

Les ocupacions il·legals, els incendis provocats i els despreniments d’habitatges de les darreres setmanes han estat la gota que ha fet vessar el vas. Desenes de veïns dels blocs amb patologies estructurals dels Merinals han traslladat les seves crítiques al ple municipal, des d’on han assenyalat l’Agència Catalana de l’Habitatge, organisme depenent de la Generalitat, com a principal responsable dels edificis.

El veïnat –150 persones, repartits en 70 habitatges– ha carregat contra l’ens per no haver fet passos en relació amb el futur dels blocs. En els darrers dies, no hi ha hagut capaç avenç en l’elaboració de l’informe independent que ha de prendre una decisió transcendental: o es rehabiliten, o s’enderroquen els blocs i s’alcen de nous. I la crispació entre els afectats creix.

Els veïns han mostrat pancartes amb l’objectiu de pressionar el Govern i el conjunt de forces polítiques sabadellenques que s’involucrin en la resolució del conflicte. “Informe tècnic neutral, ja! L’Agència de l’Habitatge ens està discriminant” i “Ajuntament de Sabadell, la vida als Merinals és insuportable” són alguns dels lemes que s’han pogut llegir a les portes d’accés del plenari.

El portaveu de la Plataforma d’Afectats per l’Aluminosi, Jaume García, ha denunciat a les portes de l’Ajuntament la situació de “greuge” per la qual passen els veïns. El Govern de la Generalitat va accedir a acceptar els resultats d’un informe independent sobre el futur dels habitatges i l’Ajuntament va assegurar que s’havia arribat a un acord ferm. No obstant això, encara no s’ha activat res i per tant, encara s’és lluny d’una solució definitiva.

“Continuem sense una resposta clara”, ha lamentat García, que s’ha preguntat: “Hem d’esperar que passi una desgràcia?“. Des de la plataforma han considerat que l’únic final possible és l’enderrocament i la substitució dels blocs. “Volem que se’ns tracti en igualtat de condicions i criteris que la resta de bloc, que l’Agència Catalana de l’Habitatge va substituir!”, ha clamat García a les portes de l’edifici consistorial.

El Govern posa data

El regidor d’Habitatge, Eloi Cortés, ha assegurat en declaracions al D.S. que les properes setmanes s’haurà tancat un conveni perquè ja pugui elaborar-se l’estudi decisiu. “Entenem la preocupació dels veïns. Aviat es veurà el que hem fet aquests darrers mesos amb l’Agència Catalana de l’Habitatge”, s’ha compromès el regidor.

Comentaris
To Top