Ciutat

“Tornar a parlar de Quart Cinturó és fer un pas enrere”

El Quart Cinturó al seu pas per Terrassa / ÓSCAR ESPINOSA

La històrica entitat sabadellenca que defensa el medi ambient, l’Adenc, ha enviat una carta a l’alcaldessa, Marta Farrés, amb cinc eixos i setze propostes per al mandat 2019-2023 que tot just acaba de començar. Una de les principals preocupacions dels ecologistes és l’anunci del govern d’apostar pel Quart Cinturó després de declarar l’emergència climàtica. El president de l’Adenc, Joan Cuscó, explica que els va “impactar” veure aquests dos posicionaments de l’executiu, i posa en dubte que la prioritat sigui lluitar pel medi ambient. Segons Cuscó, “tornar a parlar de Quart Cinturó és fer un pas enrere”, perquè des de l’entitat defensen que per on hauria de passar aquesta via hi ha els principals espais naturals del Vallès que voldrien protegir.

Carrers lliures de contaminació

Mobilitat, consum, contaminació, biodiversitat i llibertats bàsiques són les cinc àrees en què es troben les setze propostes de l’entitat. Entre les seves idees, hi ha la de crear una xarxa de carrers lliures de contaminació que permetin fer rutes ciclables i carrers amb prioritat per a vianants a tots els barris, i fent que aquestes xarxes estiguin interconnectades.

També proposen que la Rambla sigui permanentment per a vianants i que tot l’Eix Central ho sigui els dissabtes i diumenges. L’Adenc també aposta per la restricció de vehicles contaminants al Centre, crear cinc superilles a diferents barris i replantejar el model del transport públic, buscant descentralitzar-lo més.

Altres iniciatives a les quals estarien disposats a donar suport són arribar al 66% de reciclatge de residus en quatre anys, apostant pel sistema de contenidors amb targeta. Fomentar la cuina escolar als menjadors de totes les escoles, protegir el riu Ripoll i ampliar el parc d’habitatge públic de lloguer són altres propostes que indiquen des de l’entitat ecologista.

Comentaris
To Top