Ciutat

La sentència enterboleix l’homenatge a Lluís Companys

En cloure l’acte s’han repetit els crits “presos polítics, llibertat” i “visca la República”

Un moment de l'ofrena floral / Óscar Espinosa

La sentència del Tribunal Suprem als polítics independentistes, entre els quals hi ha els sabadellencs Carme Forcadell i Jordi Cuixart, ha tenyit de dol l’homenatge a l’expresident de la Generalitat afusellat pel franquisme, Lluís Companys. En un acte al parc de Catalunya, l’esdeveniment s’ha convertit també en un missatge de record pels polítics independentistes empresonats.

Més d’un centenar de persones s’han aplegat per recordar Companys en el 79è aniversari del seu assassinat en mans de les autoritats franquistes a Barcelona. L’opressió a la Generalitat republicana ha portat a paral·lelismes amb els presos independentistes, ara sentenciats. La presidenta d’Òmnium Cultural, Teresa Mira, ha tingut un record pels polítics empresonats i en cloure l’acte s’han repetit els crits “presos polítics, llibertat” i “visca la República”.

En l’acte, organitzat pel Memorial Lluís Companys, han assistit representants de l’equip de govern, entre els quals els tinents d’alcaldessa i la mateixa alcaldessa, Marta Farrés, així com les principals cares d’ERC, Crida, Junts, PSC i Podem.

Comentaris
To Top