EL RESTAURANT

Una artista dels sandvitxos i la pastisseria artesana

Jessie Martín, a l’entrada del seu restaurant, amb una coca de verdures / VICTÒRIA ROVIRA

D’aquí a uns dies farà un any que Jessie Martín i Germán Vico van emprendre el seu propi negoci i van obrir el restaurant Jessie’s a la ronda de Zamenhof, tocant la plaça de Catalunya. A la seva carta, sobretot, hi ha sandvitxos, sucs i pastissos. El Jessie’s és un restaurant d’autor, on encara que cap producte de la carta porta el seu nom, al darrere de tots hi ha la mà de Martín. És una ànima artística, inquieta i innovadora que ha creat una carta “temàtica” que canvia cada mig any, ja que té unes 300 receptes en total. “M’agrada inventar”, reconeix.

Els sandvitxos que fa la Jessie busquen, com diu ella, transportar els clients a tot arreu, amb 40 versions diferents i fins a 18 tipus de pans artesans: de tinta wakabi, curri, brioix, focaccia… La cuinera parteix del tipus de menjar americà, “portat a la dieta mediterrània”, reduint, per exemple, la quantitat de sucre. Els pastissos de formatge i de pastanaga són una altra de les seves debilitats, amb més de 300 i 90 combinacions diferents, respectivament.

En aquest establiment tenen menús diaris i una àmplia varietat de sucs i cerveses artesanes a part de les tradicionals. I, des de fa uns dies, ofereixen el seu servei a través de les aplicacions mòbils que porten el menjar a domicili.

Complint un somni

Martín es va quedar embarassada als 17 anys i des d’aleshores es va posar a treballar. Volia ser infermera però la necessitat d’arribar a final de mes la van fer buscar feina ràpidament. Primer va treballar en una cafeteria, després en una pastisseria i, ara, en una sandvitxeria, com es refereix ella al Jessie’s.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a Germán Vico, la seva parella actual, que després de treballar 25 anys al mateix lloc va decidir capitalitzar l’atur i així van tenir diners per poder emprendre el negoci, “el somni d’una artista per seguir creant”, en paraules de Jessie Martín. Ara somien a fer-ne una franquícia i crear un hotel rural, seguint la filosofia sostenible i km 0, pensant en els vegetarians, vegans i les persones que puguin tenir intoleràncies.

Jessie’s Restaurant / Rda. Zamenhof, 118 / Horari: de dimarts a dissabte, de 13h a 16h i de 20h a 23h. Diumenge: de 13h a 16h/ Tel: 931942685

Neix la revista “Apart”

Calavera Medical Stout

Un plat molt saborós per llepar-se els dits

Comentaris
To Top