Ciutat

Vimusa reformarà deu pisos públics del carrer Balaguer

L’empresa pública rehabilitarà els antics apartaments dels mestres de l’escola Miquel Carreras, a Ca n’Oriac, que es destinaran a habitatge social

L’edifici que s’arreglarà, situat a tocar del centre cívic Ca n’Oriac i l’escola Miquel Carreras / ÓSCAR ESPINOSA

Els deu ‘pisos dels mestres’ del carrer Balaguer 50-52 de Ca n’Oriac es reformaran i es destinaran a habitatge social. Vimusa, l’empresa d’habitatge de l’Ajuntament de Sabadell, ha formalitzat aquesta setmana el contracte per a la reforma, condicionament i rehabilitació de l’edifici, que es troba en males condicions.

Les obres tindran una durada de deu mesos i compten amb un pressupost de 641.514 euros, IVA inclòs. Es tracta d’un contracte licitat durant aquest mandat (concretament al setembre), però que va estar impulsat i negociat per l’anterior govern quadripartit. L’empresa adjudicatària és Conspai Obras y Servicios del Vallès, S. L., amb seu a Santa Perpètua de Mogoda.

Un edifici abandonat

Antics habitatges dels mestres de l’escola Miquel Carreras, inaugurada el 1960, fa almenys vuit anys que els pisos estan abandonats. “L’últim a viure-hi va ser l’antic conserge, però ja no hi és”, explica la directora del centre, Isabel Fernández, que recorda que des de llavors l’immoble ha estat un “focus de poca higiene”.

La presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Ca n’Oriac, Loli Cebreiro, al seu torn, explica que l’edifici va estar ocupat il·legalment fa uns tres anys, que després es va tapiar, i que des de l’entitat fa temps que demanaven una reforma de l’immoble, ja que “s’estava degradant molt”. “Fa temps que ho reivindicàvem”, diu Cebreiro.

Segons confirma l’Ajuntament de Sabadell al D.S.,  la remodelació dels pisos es farà amb fons de l’EDUSI –l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, que compta amb finançament europeu– i els habitatges resultants es destinaran a lloguer social.

Des de l’Associació de Veïns indiquen que han arribat a un acord per a l’ús d’un dels locals que hi ha als baixos de l’immoble, i expliquen que l’altre es cedirà a la Federació d’Associacions de Veïns de Sabdell. Actualment l’AVV de Ca n’Oriac utilitza un espai del centre cívic del barri, situat just al davant de l’edifici a remodelar.

Des de l’escola Miquel Carreras, per la seva banda, recorden que fa temps van demanar aprofitar part de l’edifici per un gimnàs i una llar d’infants, però que la idea mai va acabar de quallar. “Aquesta és una escola molt gran i no tenim gimnàs. Hem de fer les classes al pati”, explica Isabel Fernández.

Comentaris
To Top