Ciutat

La Crida condemna la “repressió” en les concentracions dels darrers dies

XXI Assemblea General de la Crida per Sabadell / CEDIDA
XXI Assemblea General de la Crida per Sabadell / CEDIDA

La Crida per Sabadell fa una condemna a la “repressió” de què assegura que ha estat objecte part de la ciutadania que s’ha concentrat aquests darrers dies, un cop s’ha conegut la sentència del judici al Procés. La formació ha fet aquest cap de setmana la seva XXI Assemblea General al centre cívic de Cal Balsach, a la Creu Alta, on s’ha analitzat el “context actual de repressió i vulneració de drets fonamentals” que s’han registrat en els darrers dies, assenyalen en un comunicat.

En el text qualifiquen de “vergonya” la sentència del Tribunal Suprem, motiu pel qual fan una “enèrgica i contundent condemna a la repressió que han viscut les nostres veïnes durant els darrers dies”, destacant que la ciutat ha estat un dels epicentres “de l’abús i la violència de l’Estat, amb la complicitat del govern de la Generalitat“.

En aquest context situen la manifestació davant la comissaria de la Policia Nacional, que va acabar amb càrregues policials. “Amb orgull, hem vist com les joves de la ciutat abandonaven els instituts per prendre els carrers i, amb ràbia, les hem vist córrer pels carrers de Gràcia patint les agressions d’una policia desmesurada i agressiva”, afegeixen.

La Crida destaca la detenció d’una noia veïna de la ciutat durant les protestes a Barcelona, motiu pel qual denuncien “la impunitat amb la qual actuen els cossos policials com a eina de repressió i censura”, assenyalant tant la Guàrdia Civil com la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra: “Demanem la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch“, destaquen.

Per tot plegat, demanen a l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que es posi al costat de la ciutadania “donant suport efectiu a les persones represaliades i a les seves famílies”, fent extensiva la demanda a la tinenta d’alcaldessa Marta Morell. De la mateixa manera, carreguen contra Junts per Sabadell i ERC pel seu “silenci” davant “la violència policial exercida pels Mossos d’Esquadra i de la manca de voluntat de les seves estructures de partit al Govern de la Generalitat d’aturar la deriva repressora de la policia que dirigeixen”.

La manifestació davant la comissaria de la Policia Nacional acaba en batalla per la Gran Via

Comentaris
To Top