Ciutat

El torrent de Colobrers, tancat ‘sine die’ pels efectes de l’aiguat

El torrent de Colobrers, afectat pels aiguats / AJUNTAMENT DE SABADELL

El pas pel torrent de Colobrers per Sabadell romandrà tancat al públic durant uns mesos. L’aiguat de la setmana passada ha arrossegat quatre ponts de fusta del pas per l’indret, i el camí és impracticable, motiu pel qual, i per motius de seguretat, s’ha optat per barrar l’accés.

Concretament, l’aigua ha provocat l’esllavissada dels marges del torrent en diferents trams i principalment en el punt d’accés des de Can Pagès, la qual cosa impedeix el pas per l’itinerari d’aquest punt del rodal. Davant d’aquesta situació s’ha tallat l’accés al torrent, perquè el camí no compleix les garanties de seguretat. S’està treballant per avaluar els danys i la seva reparació de manera que sigui compatible mantenir i potenciar el valor natural del torrent i el seu gaudi.

L’estació meteorològica del Parc Agrari va registrar el dia 23 d’octubre, dia punta de l’aiguat, 109,7 l/m2. A més, l’episodi de pluges va produir també esllavissades a diferents punts del camí del riu Ripoll: al tram de camí de davant la Clota, als Degotalls i sota el pont de Castellar. L’accés a l’horta de Can Bages pel gual també roman tancat per retirar-ne els sediments arrossegats. Aquesta setmana es treballarà per facilitar l’accés a l’horta, tot i que la retirada de l’important volum de graves dipositades requerirà altres actuacions les properes setmanes.

Desallotjat un bloc de pisos a Ca n’Oriac afectat per la pluja

Comentaris
To Top