Ciutat

La verema del 2019 del vi de Sabadell bat rècords i vendrà unes 5.000 ampolles

L’enòleg dels vins Arraona, Inigo Haughey, ahir al Museu d’Història durant la presentació dels vins de la collita del 2018 / lluís franco

Les joves vinyes de Can Gambús, ubicades al Parc Agrari de Sabadell, són any rere any més productives. De fet, amb la collita d’aquest estiu està previst que es pugui arribar a produir entre 4.500 i un màxim de 5.000 ampolles. 

Així ho va explicar ahir Iñigo Haughey, enòleg dels vins Arraona, en una presentació al Museu d’Història de Sabadell. Aquesta xifra suposa un increment respecte a les 4.000 ampolles que es van produir a partir de la verema del 2018. El 2017 també van ser unes 4.000, mentre que el 2016 havien estat unes 3.000. Amb aquestes xifres, les vinyes de Can Gambús s’acosten ja a la seva màxima capacitat productiva.

La trobada d’ahir va servir per presentar el vi novell que es comercialitza aquesta temporada, corresponent a la collita del 2018. Tal com explica Iñigo Haughey, l’elaboració del blanc està molt consolidada. El seu pas per la bota de roure li ofereix notes torrades, amb gust de coco i vainilles. Un blanc, doncs, amb una agraïda petita criança. El vi negre, però, ha estat més difícil de consolidar. “Veníem de precedents molt negatius. Vam haver de fer un canvi de marca, de relat i de producció. Però creiem que ja hem aconseguit el seu equilibri”, va explicar Haughey. El preu aproximat d’ambdós vins és d’11 euros. 

Comentaris
To Top