Ciutat

La Colla Sardanista Sabadell campiona de veterans per sisena vegada a la seva història

Un moment de la participació de la colla sabadellenca / CEDIDA

La competició sardanista  s’ha disputat a Girona aquest divendres al matí. Es tracta d’una lliga que aplega totes les colles veteranes de sardanistes de Catalunya, i en la que la Colla Sardanista Sabadell n’és una de les més destacades. 

Enguany la competició ha estat molt disputada, ja que hi participaven nou colles veteranes. La Colla Sardanista Sabadell, perseguia el primer lloc des que va començar la cursa per aquest concurs en l’àmbit nacional. El president de la Colla, Manuel Muñoz diu que “ens trepitjaven els talons, la Colla Claror de Goges de Banyoles”. Finalment el jurat va lliurar el primer lloc a la colla sabadellenca per unanimitat. 

Una final disputada

El Campionat de colles sardanistes de veterans, se celebra com a darrera proba , després d’un seguit de competicions que tenen lloc a diferents ciutats del territori català. En la darrera, celebrada a Reus, explica Muñoz “la Colla Claror de Goges, ens va retallar distàncies, però després  vam anar guanyant avantatge nosaltres.  Ells van tenir un bon començament. Però nosaltres vam anar guanyant avantatge, fins que els hem guanyat”, afirma satisfet. El passat 30 de setembre, la colla sardanista sabadellenca ja va obtenir el seu sisè campionat territorial de les comarques de Barcelona. El que demostra el bon estat de salut d’aquesta colla de competició.

Un campionat de categories

Aquesta competició, s’ha celebrat a la plaça del Lleó de Girona. Hi han participat una quarantena de colles sardanistes. Hi competeixen diverses categories: alevins, infantils, juvenils, grans i veterans. 

El mateix dia se celebra la Territorial de les comarques gironines i l’a 79è concurs de colles. I el, 61è concurs individual de sardanes revesses, a l’Auditori de la Mercè.

 El campionat està organitzat per La Confederació Sardanista de Catalunya és l’estament nacional que aplega les entitats, seccions i associacions sardanistes de Catalunya, Rosselló i Andorra. La Colla Sardanista Sabadell va fer el seu debut l’any 1968, actualment competeix en la categoria de Veterans, l’entitat compta també amb la Colla Arraona.

Comentaris
To Top