VINACOTECA

Els tres reis vallesans que aposten pel territori i per la vinya local i sostenible

Són tres vins produïts al Vallès Occidental, els reis de la comarca que aposten per la vinya local i sostenible. Amb un 90% de xarel·lo i un 10% de chardonnay, els productors del Celler Can Morral del Molí, d’Ullastrell, elaboren un vi blanc jove, la Quica, procedent de la viticultura ecològica, de verema manual i elaboració natural.

En un àpat de Nadal, és “ideal servir-lo per trencar el gel, a l’arribada dels primers convidats”, destaca Txell Marull, experts en vins i licors de la botiga Ambvi de Sabadell. Recomana servir-lo entre 18oC i 20oC. El celler també fa el Quico, un vi negre amb ull de llebre i garnatxa.

La Muntada és un projecte familiar de la recuperació de la vinya, a la Vall d’Horta al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, amb cinc varietats locals. El pagès Adrià Garriga elabora el 5 Quarteres: el blanc amb picapoll blanc i el negre amb ull de llebre i samsó. La cooperativa L’Olivera -amb un projecte d’inserció social- s’encarrega de l’elaboració d’aquest vi, així com l’Arraona del Parc Agrari de Sabadell. Tots tres els trobareu a 7,90 euros. Per a Marull, “amb aquests vins es recupera territori, s’aposta per la pagesia local i perquè la vinya, que va ser molt potent al Vallès, es torni a obrir pas amb aquests projectes tan atractiu i interessants i amb alt valor qualitatiu”.

Els tres vallesans seleccionats / ÓSCAR ESPINOSA

Coques lleidatanes ben variades, cruixents i lleugeres

Comentaris
To Top