Vallès

El PSC torna a ser la força més votada de la comarca

El PSC ha repetit com a primera força política de la comarca, tot i perdre el suport de més de 23.000 electors al Vallès Occidental respecte a les eleccions generals del 28 d’abril. S’ha imposat, també, a les dues capitals, Sabadell i Terrassa. Per darrere dels socialistes, que han aconseguit 109.020 vots –un 22,16% del total– ha quedat ERC (20,06%) i En Comú Podem (16,56%). Per altra banda, Junts per Catalunya ha sortit reforçat dels comicis, establint-se com a quarta força, amb 4.769 vots més. La llista encapçalada per Laura Borràs, a més, ha guanyat a Matadepera. Un resultat que trenca amb l’hegemonia del PSC i els republicans a la comarca.

El mapa de l’impacte de les eleccions al Vallès Occidental / DS

Tal com ha passat generalitzadament, la participació a la comarca també ha estat més baixa: ha caigut un 5,4% respecte a l’abril. Un descens d’electors molt semblant al de Sabadell.

Ciutadans, la CUP i Vox

Tot i la revifada del PP i la millora de JxC, els partits que han fet ballar més els resultats del 28A han estat Ciutadans, la CUP i Vox. El partit taronja ha estat el més damnificat pels comicis a la comarca. La patacada electoral ha estat de 35.804 vots menys, i ha passat de ser la quarta força a ser la setena. La pèrdua de vots ha estat generalitzada a tots els municipis de la comarca. A Barberà, per exemple, ha estat del 7,6%.

Darrere de Ciutadans, ha quedat la CUP, que es presentava per primera vegada i ha obtingut un 5,4% dels vots. On ha agafat més força el partit ha estat a Gallifa (13,3%), Ullastrell (10,9%) i Sant Llorenç Savall (10,3%). A Matadepera i Sant Cugat també ha fet bons resultats, superant el 7,5% dels vots.

La comarca no ha quedat al marge de la inflació de Vox. En set mesos, ha pujat tres punts percentuals: el partit ha seduït 14.542 electors més respecte a les últimes generals. A dins la comarca, on més ha crescut ha sigut a Badia. Allà, ha estat la tercera força amb més suport –amb un 10,99% del total de vots– i li ha pres la posició a Ciutadans, que se n’ha ressentit amb una baixada percentual de gairebé 7 punts. La ultradreta també ha crescut molt a Polinyà, on ha obtingut un 9,96%, i a Ripollet, un 9,06%. Curiosament, a Gallifa només ha obtingut un vot.

MAPES | Consulta els resultats del 10-N a Sabadell, carrer per carrer

Comentaris
To Top