Ciutat

Andi obre un nou local per fomentar la inserció laboral dels seus usuaris

Andi Sabadell ha inaugurat aquest dijous un nou local pel projecte XicxXics al carrer d’Alemanya, 8 (Centre). Es tracta del projecte de venda de roba de segona mà gestionat per usuaris de l’entitat amb discapacitat intel·lectual, que fins ara estava a la seu central de l’entitat, al carrer de la República, i ara s’ha pogut traslladar a un espai propi.

Usuaris d’Andi a l’entrada del nou local / D.S.

La presidenta d’Andi, Dolors Pallàs, ha explicat que fins ara el projecte potser no era tant visible i així tindrà el seu propi local que li donarà més presència. També els permetrà guanyar espai a la seu principal, força saturada actualment per la quantitat de persones que hi passen habitualment. Els encarregats del projecte seran sis usuaris de l’entitat, acompanyats d’almenys una treballadora de l’entitat.

Fer pràctiques en una botiga real

L’objectiu de la iniciativa és formar els usuaris perquè es puguin inserir al mercat laboral, i una de les particularitats del projecte és que mentre es formen, treballen. L’educadora social responsable del XicxXics, Laura Adame, explica que els usuaris “treballen les competències personals i professionals per preparar-se pel món ordinari”. La feina dels usuaris és rebre la roba que pot donar qualsevol persona, rentar-la, planxar-la, posar-li un preu, muntar l’aparador, etc. “Ells estan molt motivats perquè al final són els responsables del local i és molt interessant que les persones que atenen els clients tenen discapacitat intel·lectual”, apunta Adame.

Un detall dels productes del nou local / D.S.

El local està dividit en tres zones: l’entrada, un espai de mostrador i una àrea de formació. En la inauguració hi han assistit persones vinculades a Andi; la presidenta de l’entitat, Dolors Pallàs; el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés; la Síndica Municipal de Greuges, Eva Abellan, membres de l’Obra Social “la Caixa”, que ha fet una aportació de 10.000 euros per fer possible el projecte. La nova seu obrirà les seves portes a partir de dilluns, 18 de novembre, i estarà oberta cada dia de 10 h a 13 h.

Els diferents representants en la inauguració del local / D.S.

Comentaris
To Top