ESPORTS

Més de 7.000 estudiants participen en els Campionats de Catalunya universitaris a Sabadell

Protagonistes en l'acte de presentació dels campionats / D.S.

Des de dimarts passat es disputa a la nostra ciutat la 35a edició dels Campionats de Catalunya universitaris que es desenvoluparan fins al març del 2020. Sabadell va ser escollida seu per les competicions d’equips en els esports de bàsquet, futbol, futbol sala, handbol, rugbi i voleibol. Això es tradueix en més d’un centenar d’equips i uns 7.000 estudiants d’11 universitats: UAB, Universitat de Barcelona, Girona, Lleida, Politècnica de Catalunya, Pompeu Fabra, Rovira i Virgili, Abat Oliba, Internacional de Catalunya, Ramon Llull i Vic.

Ahir va tenir lloc en el Pavelló del Nord, un dels escenaris de la competició, l’acte de presentació oficial dels Campionats amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés; la rectora de la UAB, Margarita Arboix; el subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé; i el director del Servei d’Activitat Física (SAF), Andreu Benet. El SAF és l’encarregat de l’organització dels campionats que tenen lloc des de l’any 1986 amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva entre els membres de les comunitats universitàries. El creixement ha estat espectacular i aquest any s’ha batut el rècord amb més de 7 mil estudiants, un 54 per cent homes i un 46 per cent dones.

L’alcaldessa Marta Farrés ha subratllat que “significa un orgull ser la seu i ens dóna lideratge com a ciutat. Aquests campionats encaixen amb el projecte de ciutat esportiva i universitària que tenim en marxa i, de fet, mantenim un fort vincle amb la UAB, una universitat que ens sentim com a sabadellenca perquè són molts els ciutadans de la ciutat que han passat per allà”. La rectora de la UAB, Margarita Arboix, ha confirmat la voluntat d’implicar-se més en la vida de Sabadell i tirar endavant projectes que estan ja en marxa. També ha destacat que “l’esport és un element que fa relacions socials i aquesta competició s’ha de plantejar per divertir-se”. Per la seva banda, Oriol Marcé ha aprofitat l’ocasió per traslladar un “missatge de confiança, tranquil·litat i normalitat” del secretari general d’Esports, Gerard Figueras, en uns moments complicats.

A més del Pavelló del Nord, hi haurà proves al Complex Esportiu Sabadell Sud, el Poliesportiu Olímpia, el pavelló OAR Gràcia, el camp de futbol Roureda i el Club Natació Sabadell (centre Gran Via i Les Naus). La competició es disputa entre els dimarts i dijous i aquesta primera jornada conclou el 4 de desembre. La segona s’iniciarà el gener del 2020 i durant el mes de març es disputaran les semifinals i finals en cada modalitat esportiva.

Comentaris
To Top