DS MOTOR

L’origen vallesà dels germans Márquez

Els germans Marc i Àlex Márquez, durant la celebració a Cervera fa pocs dies dels seus títols assolits aquesta temporada a MotoGP i Moto2, respectivament
Els germans Marc i Àlex Márquez, durant la celebració a Cervera fa pocs dies dels seus títols assolits aquesta temporada a MotoGP i Moto2, respectivament / CEDIDA

– Mario Patinyo –

Aquest cap de setmana abaixa el teló el Mundial de MotoGP a València. La darrera cita de Xest es convertirà en una festa de cloenda d’una temporada històrica per a la família Márquez Alentà. Els fills d’en Julià i la Roser, en Marc (26 anys) i l’Àlex (23), s’han proclamat campions del món de MotoGP i Moto2, respectivament. És el segon cop que coincideixen. La primera vegada va ser l’any 2014, però llavors el petit corria a Moto3.

Gairebé tothom sap que els Márquez són de Cervera, però pocs coneixen que els seus inicis esportius es troben al Vallès Occidental, concretament a Montcada i Reixac. Allà, dins una nau del polígon industrial de La Ferreria, té la seu el Departament de Competició de Monlau Repsol, una escola de mecànics i enginyers on es preparen molts vehicles de carreres i també es formen a pilots de primer nivell.

Quan encara era un nen, Marc Márquez va fitxar per Monlau. En aquesta foto de l’any 2006, el veiem lluint els colors de l’equip, amb el seu descobridor Emili Alzamora (el segon de la dreta)

Quan encara era un nen, Marc Márquez va fitxar per Monlau. En aquesta foto de l’any 2006, el veiem lluint els colors de l’equip, amb el seu descobridor Emili Alzamora (el segon de la dreta) / MONLAU (CEDIDA)

El seu conseller delegat és Emili Alzamora, excampió del món de 125cc l’any 1999 que s’ha convertit en el descobridor de moltes joves promeses. La seva gran troballa va ser un noi de 12 anys anomenat Marc Márquez que, seguint els seus consells, ha arribat a convertir-se en un dels millors pilots de tota la història del motociclisme.

“Si en aquell moment ningú m’hagués donat suport, m’hauria quedat donant voltes a circuit de motocròs amb el meu pare”, ha arribat a confessar Marc Márquez, que considera Monlau com “una gran família” i el millor camí per “estar preparat quan arriben les coses serioses”.

Des d’aquella temporada 2006, el sis vegades campió del món de MotoGP visita amb assiduïtat la nostra comarca, sovint acompanyat del seu germà Àlex, que va seguir les seves passes i, quatre anys després (2010), també va signar per Monlau. Tots dos han tingut vides paral·leles amb un mateix origen esportiu que els ha portat a brillar a escala mundial.

Alzamora els té com a paradigma d’una filosofia que, segons explica, persegueix “transmetre que de la passió i la il·lusió es pot fer la teva professió i que viure del motorsport és una cosa real que es pot aconseguir amb esforç, voluntat i talent. Tenim la tasca de portar nous pilots des de la base fins al cim del motociclisme de velocitat”.

Els Márquez són un clar exemple, però no són els únics pilots de primer nivell en actiu que han passat per la nau de Montcada i Reixac, ni molt menys. A més dels campions de Cervera, també han vestit de petits els colors de Monlau altres corredors de MotoGP com els germans

i Pol Espargaró, Fabio Quartararo, Alex Rins, Francesco Bagnaia i Miguel Oliveira, els de Moto2 Xavi Vierge, Lorenzo Baldassarri i Jorge Navarro, i els de Moto3 Sergio Garcia, Alonso López, Aron Canet i Jaume Masià.

Amb tots ells, també han aconseguit fer el salt al Mundial molts estudiants d’una escola que, fundada fa més de dues dècades, basa la seva filosofia a formar els tres actors de l’esport de motor: mecànics, enginyers i pilots. Una fórmula que, des dels seus inicis, li ha permès celebrar multitud d’èxits, tant esportius com acadèmics. Aquest cap de setmana, tots ells tancaran una altra temporada per emmarcar.

Comentaris
To Top