Ciutat

L’Audiència Nacional manté el sabadellenc Jordi Ros a presó

Es considera que hi ha risc de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva

Fotografia: A.S.

La sala del penal de l’Audiència Nacional ha confirmat la presó provisional de dos dels CDR acusats de terrorisme, un dels quals és el sabadellenc Jordi Ros. Considera que no es van vulnerar el seus drets i que existeixen riscos de fuga, de destrucció de proves i de reiteració delictiva. D’aquesta manera, a diferència del cas del sabadellenc Xavier Duch, no s’han estimat els recursos contra l’empresonament.

Per què en el cas de Ros no es revisa l’empresonament? La secció segona del l’Audiència Nacional considera que, si bé en el cas d’altres quatre CDR es va apreciar una falta d’informació essencial com per invalidar la primera ordre de presó, en el cas de Ros ni l’investigat ni el seu lletrat en seu policial ni judicial van efectuar cap tipus d’objecció respecte la privació d’informació.

“Aquesta passivitat de la defensa de l’investigat denota consentiment amb les dades i la informació facilitada. Només és després de ser notificada la interlocutòria, en el recurs d’apel·lació, quan per primer cop es denuncia la infracció”, argumenta la sala, una justificació que “no s’aguanta per enlloc”, segons apunta la coordinació de la defensa d’Alerta Solidària.

L’Audiència Nacional anul·la la presó del CDR sabadellenc Xavier Duch

Així mateix, l’Audiència Nacional ha considerat que davant la gravetat dels delictes pels quals se’ls acusa –organització terrorista, tinença d’explosius i estralls– justifica mantenir la presó preventiva sense fiança. De fet, la sala considera que la mesura és “adequada, raonable i proporcionada“.

Qui és Jordi Ros?

Jordi Ros és un dels dos CDR sabadellencs empresonats des del passat 23 de setembre. Es considera, segons l’atestat de la Guàrdia Civil, un dels principals resposables d’una suposada trama terrorista. La investigació policial el considera un dels principals actors en la preparació d’accions “contra persones, llocs o punts sensibles com el Parlament o infraestructures crítiques” i també casernes de la Guàrdia Civil, segons el sumari, que assimila aquest tipus de preparatius amb l’activitat d’ETA i Terra Lliure.

Segons el sumari, Ros hauria utilitzat una identitat o una professió falses per aconseguir 200 quilos de parafina a través “d’empresaris i industrials” per no aixecar sospites i hauria realitzat proves d’explosius, uns intents que va reconèixer en la seva declaració davant l’Audiència Nacional.

‘Andrew’ i ‘Alice’: el suposat paper dels CDR sabadellencs en la causa per terrorisme

Comentaris
To Top