Ciutat

Vídeo: “Prou” violència masclista

Unes 300 persones s’han manifestat a Sabadell en el marc del 25N

Un dels moments de la manifestació / Victòria Rovira

Prou violència sexual, física i psicològica. Prou violència masclista. Una marxa de 150 persones ha recorregut els carrers del Centre de la ciutat per lluitar contra aquesta xacra que continua visible a la societat. Ho han fet en el marc del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra el 25 de novembre. De fet, només a Sabadell es registraven 162 denúncies penals per violència contra la dona el 2019.

La marxa ha recorregut els carrers del Centre de Sabadell / Victòria Rovira

La marxa s’ha iniciat a la plaça de les Dones del Tèxtil i ha culminat a la plaça del Doctor Robert, on s’han concentrat fins a 300 persones. Entre clams d'”Ens toquen a una, ens toquen a totes”, han carregat directament contra el “patriarcat” i han alçat la veu per les seves víctimes. A la plaça del Doctor Robert ha tingut lloc l’acte central del 25-N amb un espectacle acrobàtic a càrrec de la companyia INO Collective.

“Les violències masclistes i sexuals s’han situat al centre de les notícies i, fins i tot, de les festes majors dels nostres pobles i ciutats”, llegia el manifest, que incidia que una agressió sexual “no és un fet puntual“. És per aquest motiu que els manifestants han encès un conjunt d’espelmes que formaven la paraula prou. Per acabar, en record a totes les víctimes, la plaça del Doctor Robert s’ha immers en un minut de silenci.

L’espectacle ha anat a càrrec d’INO Collective / Victòria Rovira

Comentaris
To Top