CN Sabadell i Escola Pia fan els deures abans del derbi

Dani Castro i Pol Tusell, en el duel de la temporada passada / LL. FRANCO

En bona línia. Club Natació Sabadell i Escola Pia van resoldre amb nota els seus respectius duels davant Pallejà (7-3) i Sala 5 Martorell (0-3). D’una banda, els nedadors, que amb aquest triomf recuperen la plaça de play-off, van oferir una gran imatge en l’aspecte defensiu al llarg dels 40 minuts davant un rival amb jugadors determinants de cara a porteria. Els de Borja Burgos, tot i ser els dominadors en el joc, van veure com els pallejarencs aprofitaven les dues úniques badades defensives per arribar al tram final del primer temps amb un resultat de 3 a 2. En el darrer minut de joc, però, arribaria la jugada clau del partit: del 3 a 3 al 4 a 2. Un doble-penal aturat per Arnau Vallverdú acabaria significant el 4 a 2 dels nedadors sobre la botzina. Una acció que el tècnic del Pallejà, Diego Blanco –exentrenador nedador–, va protestar fins a l’extrem d’acabar expulsat. A partir d’aquí, el partit va entrar en un nou escenari. Situació que el Club Natació, seguint la tònica del primer temps, no desaprofitaria fins a situar el definitiu 7 a 3 amb els gols de Dani Castro i Ferran Ruiz.

Victòria i porteria a zero

D’altra banda, l’Escola Pia va tornar al camí de la victòria a Martorell. Un triomf a foc lent després d’una primera meitat en què les ocasions entre i uns altres es van comptabilitzar amb comptagotes. A la segona meitat, però, el partit va entrar en una nova fase i els de Pedro Donoso ho van aprofitar. Pep Font, amb cinc minuts, en va tenir prou per encarrilar el partit a l’equador de la segona meitat. Tot i que els locals ho van intentar amb la tàctica del porter-jugador, la bona actuació de Josep Maria, que tornava a la titularitat, va ser decisiva per esvair qualsevol intent de remuntada i aconseguir la cinquena victòria en onze jornades. Dissabte vinent (18 h), uns i altres es veuran les cares al pavelló del carrer de Garcilaso en el retorn de Dani Castro, Borja Burgos i Arnau Vallverdú a Can Colapi.