Ciutat

EL CDIAP del Taulí atén més de 2.000 infants cada any amb alteracions del desenvolupament

Imatge d'arxiu de la inauguració de l'Onada de Petits Somriures, al CDIAP / TAULÍ (CEDIDA)

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Taulí celebra aquest any el seu 40è aniversari, amb més de 2.000 infants d’entre 0 i 5 anys atesos anualment per alteracions del desenvolupament.

Les alteracions més comunes que arriben al CDIAP són els transtorns psicomotrius (evidents durant el primer any de vida), els problemes de llenguatge a partir dels 2 anys i els problemes conductuals amb disfuncions de tipus desadaptatiu que solen aparèixer a partir dels 3 anys.

Al CDIAP hi arriben nens derivats dels serveis de pediatria, de neonatologia i des de les pròpies escoles o les famílies. La coordinadora d’aquesta unitat del Taulí, Montserrat Torras, destaca que “al nostre territori la detecció és molt bona. Aquests 40 anys de trajectòria fa que funcionem com una xarxa molt ben comunicada, amb les escoles, els pediatres, serveis especialitzats i famílies”.

Jornada científica i festa infantil

En motiu del quarantè aniversari d’aquest servei, el consorci hospitalari ha organitzat la jornada “Entenent el passat i visualitzant el futur. 40 anys del CDIAP Parc Taulí. Actualització en trastorns de desenvolupament”, que se celebrarà divendres, 29 de novembre, a l’Auditori Taulí. L’acte consistirà en una jornada científica i divulgativa a càrrec d’experts i famílies. Es presentaran els darrers avenços diagnòstics i terapèutics de les alteracions del neurodesenvolupament, així com les darreres línies d’atenció del CDIAP Parc Taulí com a model assistencial integrat en un context hospitalari, i es valorarà la importància de la coordinació interdepartamental com a motor de futur.

I per últim, dissabte 30 de novembre, d’11 h a 13 h, se celebrarà una festa infantil adreçada als infants i les seves famílies amb actuacions musicals, conta-contes, racó de jocs, entre altres activitats al mateix CDIAP.

Referent a Catalunya

El 1979 un grup de professionals de l’antiga Clínica Infantil Nen Jesús van posar en marxa el Servei d’Estimulació Precoç, que després es va integrar al Servei de Medicina Pediàtrica de l’Hospital de Sabadell, d’on forma part el CDIAP.

Actualment el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Taulí és el més gran i especialitzat de Catalunya i està format per 35 professionals.

Comentaris
To Top