L’Astralpool CN Sabadell es queda sense marge d’error

Les cares de les waterpolistes de l’Astralpool CN Sabadell al final del partit parlaven per si soles / Ll. franco

Nedar a contracorrent. L’Astralpool Club Natació Sabadell continua immers en una complicada situació de resultats. Si dissabte passat va ser el ‘Medi’ a la Lliga Premaat qui va superar a les nedadores, dimarts l’Orizzonte de Catània va fer el mateix a la final de la Supercopa d’Europa, aquest divendres va ser l’Utrecht d’Holanda qui va furgar a la ferida en superar a les de David Palma per un còmode 7 a 11 en el debut a l’Eurolliga. Tres sotragades en poc menys d’una setmana que han deixat a un equip campió ferit. La darrera, però, deixa a les vigents campiones sense marge d’error si volen classificar-se per als quarts de final.

Novament, davant les holandeses l’equip va tornar a pecar de falta d’intensitat des del xiulet inicial.  Una circumstància que la va aprofitar la internacional Vivian Sevenich amb dues accions pràcticament consecutives per  situar el 0 a 2 a l’electrònic en els primers compassos del partit. Per segona vegada en quatre dies, a l’Astralpool li tocava nedar a contracorrent.

Els símptomes eren els mateixos; la defensa no acabava de ser sòlida i l’atac no era fluid. Afortunadament, però, dues dianes de la canadenca Gurpreet Sohi, màxima golejadora de l’Astralpool amb quatre gols, van deixar el 2 a 4 a l’electrònic després dels primers vuit minuts. En el segon quart, les visitants van continuar amb la mateixa tònica del primer període: entre Catharina Van Der Sloot, màxima golejadora del partit amb quatre dianes, i Sevenich, amb tres, l’atac holandès va funcionar a la perfecció: pilota a la boia, exclusió, gol o penal. I així fins a consumir els vuit minuts reglamentaris (5-7). Mentrestant, les nedadores, continuaven sense trobar el desllorigador per capgirar el marcador. La línia exterior no xutava i Maica García tampoc rebia pilotes a la boia. Mala senyal.

Després del descans llarg, l’equip no va poder treure l’orgull per remuntar un partit que era bàsic per tancar el capítol de la Supercopa d’Europa i començar amb bon peu la defensa del títol. Un últim quart amb 0 gols, parla de la complicada situació d’un equip que necessita urgentment una dosi de confiança si no vol acomiadar-se aquest diumenge de la Champions. Aquest dissabte (12.45 h) primera de les dues finals davant el SIS Roma.

“No podem regalar gols”

Al final del partit, la boia sabadellenca, Maica Garcia va fer autocrítica en afirmar que “no hem començat amb la intensitat que tocava. Encara estem paint el que va passar dimarts”. Lluny de sonar com a excusa, Garcia no es va mossegar la llengua quan va assegurar que “no hem estat gens efectives en llançaments que crec que eren propers a porteria. Hi ha cosetes que has de ficar si o si a aquest nivell. En defensa no podem regalar gols de boia o penals i hem de donar una mica més per la jugadora del costat”. Per últim, tot i comentar que manté intacta la confiança en aquest equip, va avisar que “jo els hi dono confiança però no puc controlar cada jugadora. Jo em mantinc a dos metres perquè elles arribin a tres i xutin, poca cosa més puc fer, va sentenciar una resignada Maica Garcia.