Publicitat
Castellar del Vallès

Castellar amplia i millora els llums de Nadal de la vila

Els llums de Nadal de Castellar / IGNASI GIMÉNEZ

Castellar del Vallès compta aquest any amb novetats en els tradicionals llums de Nadal, que es van encendre divendres en un acte en què es va il·luminar l’arbre que per sisena vegada estarà instal·lat durant les festes a la plaça del Mercat. L’Ajuntament ha dut a terme enguany una inversió, que tindrà continuïtat l’any que ve, per millorar significativament la il·luminació dels carrers de la vila durant les festes nadalenques. En aquest sentit, s’han comprat tires de llum i garlandes que tindran un ús versàtil, ja que permetran usos diferents en carrers diversos cada any.

Aquestes adquisicions han permès la instal·lació de sostres de llum que enguany s’han col·locat als carrers Major i de Colom. També s’han engalanat una quarantena d’arbres amb tires de llum als carrers de l’Església, Sala Boadella, Montcada i de l’Hospital i de la plaça Major. A més, s’han col·locat noves esferes al carrer del General Boadella i s’han instal·lat noves garlandes de llums de fanal a la plaça del Mercat.

L’enllumenat nadalenc d’enguany es completa amb 90 cortines de llum i garlandes més (54 en propietat de l’Ajuntament i 36 de llogades) que estan instal·lades a l’avinguda de Sant Esteve, el Passeig, les carreteres de Sabadell i de Sentmenat i els carrers de Dr. Pujol, de Prat de la Riba i de Sant Pere d’Ullastre, així com a les places d’Europa, de la Fàbrica Nova i de Cal Calissó. També n’hi ha a les façanes del Jutjat i del Palau Tolrà, a la rotonda de Sant Feliu del Racó i a les urbanitzacions.

Arbre de Nadal sostenible a la plaça del Mercat

Per primera vegada, l’arbre no és natural sinó que és en una estructura il·luminada de cinc metres d’alçada. Es tracta, en conseqüència, d’una opció més sostenible, ja que es podrà reutilitzar any rere any i no serà necessària l’extracció d’un arbre del bosc.

El conjunt d’il·luminació nadalenca funcionarà fins al 6 de gener, des de la posta de sol i fins a les 12 de la nit aproximadament, excepte els dies 24 i 31 de desembre, que es mantindrà encesa fins a les 3 de la matinada. Com ja succeeix des de fa anys, els llums de Nadal són de tecnologia LED, que suposaran un estalvi del consum i una millora de l’eficiència energètica.

La millora dels llums de Nadal tindrà continuïtat el 2020 amb l’execució d’una de les propostes guanyadores del procés de pressupostos participatius 2019, impulsada pel Grup Il·lusió.

Publicitat
Comentaris
To Top