Ciutat

Junts vol fomentar els edificis amb jardins verticals a les façanes i bonificar els vehicles menys contaminants

Una façana verda, a Londres / GOOGLE MAPS

Junts per Sabadell portarà al ple d’ordenances previst per al proper divendres 20 de desembre un conjunt de 22 esmenes, part de les quals passen per reduir la pressió impositiva prevista per l’executiu local. En aquesta línia, preveuen premiar els conductors que disposin d’un vehicle que emeti menys dosis de gasos contaminants.

Així ho ha presentat la portaveu del grup, Lourdes Ciuró, en una roda de premsa celebrada aquest dimecres. “Proposem que es bonifiqui l’impost de circulació fins el 95% els vehicles elèctrics i fins el 70% en el cas d’híbrids, a la vegada que els vehicles històrics i clàssics, que actualment gaudeixen d’una bonificació del 100%, si en 5 anys no han adoptat mesures per mitigar les emissions contaminants es redueixi al 50%”, assenyala Ciuró.

Ciuró també s’ha mostrat en contra de l’increment lineal de l’IBI, previst del 2%, si bé assegura que calen impostos per garantir els serveis bàsics. No obstant, proposen que es bonifiqui en el 50% en els casos que es disposi de sistemes d’obtenció d’energia procedent del sol, així com bonificar el 95% de l’Impost de Construccions d’Obres a canvi d’instal·lar façanes verdes, és a dir, jardins verticals a les parets dels edificis de la ciutat.

Comentaris
To Top