Ciutat

Ciutadans s’ofereix a Farrés com a soci de govern sense entrar a l’executiu

El grup municipal de Ciutadans a Sabadell / ALBERT SEGURA

El grup municipal de Ciutadans s’ha ofert a Marta Farrés per ser el seu soci preferent de govern. Tot sense entrar a l’executiu per evitar tensions entre PSC i Marta Morell, i en una cursa en què reconeixen que competeixen amb Junts per Sabadell per ser el company de viatge fins a finals de mandat.

Així ho ha exposat el portaveu del grup municipal, Adrián Hernández, en una roda de premsa on ha detallat la voluntat del partit, que compta amb tres representants a Sabadell. Ofereixen, diu Hernández, mà estesa a l’executiu Farrés per comptar amb l’estabilitat que necessita la ciutat fins al 2023.

“En aquesta ciutat portem 8 anys d’inacció i inactivitat, està parcialment aturada des de l’últim mandat del PSC, marcat pel cas Mercuri, afegint-hi una crisi econòmica que perjudica l’activitat i la convivència”, ha assenyalat Hernández. En aquesta línia, destaca la feblesa del govern actual, que amb 11 regidors no compta amb la majoria suficient com per garantir que les seves propostes s’aprovin al ple de facto, i sense necessitat de negociar.

És per això que la seva proposta passa per posar sobre la taula una sèrie de plantejaments polítics pel que fa a la línia d’acció del govern local des d’ara i fins a finals de mandat, i que suposen invertir en habitatge com a element cohesionador, plantejant mesures com ara la rehabilitació. Sota el concepte Sabadell Green Capital, aposten per recuperar els parcs i jardins de la ciutat a través d’una anella verda que permeti recuperar zones degradades de la ciutat, així com millorar la xarxa de transport públic per fomentar els desplaçaments respectuosos.

A banda, el seu plantejament advoca per millorar l’espai públic, amb la neteja dels carrers i centrar el debat en la seguretat, definint el model policial que es vol “i no tant on ha d’anar la nova comissaria”, amb formació en allò que calgui, i garantir la convivència dels carrers a través de l’ordenança de civisme. També consideren necessari impulsar la creació d’ocupació amb un pla local, reformular el model fiscal actual i optar per polítiques en pro del benestar animal.

Ajuntament bilingüe

La formació taronja també vol que el castellà guanyi terreny en la vida institucional de Sabadell, amb la possibilitat de rebre els documents oficials en català i castellà. “Dues llengües en normalitat, quan et ve una carta d’un ministeri arriba en els dos idiomes, i volem que aquí també es facin activitats que no siguin 100% en una de les dues llengües”, explica Hernández.

El partit també vol mesures de justícia fiscal i redistributiva, fer una ciutat accessible reduint barreres arquitectòniques, incrementar el volum d’equipaments als barris i potenciar les polítiques d’igualtat de gènere, amb accions com ara habilitar canviadors per a nadons en els lavabos tant d’homes com de dones. “Cal definir, a més, les àrees d’oc nocturn”, afegeix.

“És una proposta generosa, treballada, portem anys treballant a Sabadell i no som nous, sabem com funciona, i és la millor proposta que es pot fer al conjunt del govern i la ciutadania”, apunta Hernández. En aquest sentit, assegura que la primer resposta que van tenir de l’executiu “va ser positiva”, però els posa pressa: “Tenim un ple d’ordenances i su abans no hi ha una resposta positiva, al gener s’encararà diferent”, adverteix, sent conscients que Junts per Sabadell és l’altra opció factible: “Han de triar”.

Comentaris
To Top