Ciutat

El Diari de Sabadell se suma al nou portal ‘CatalunyaNews.cat’

L’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC), a la qual pertany el Diari de Sabadell, ha estrenat el web ‘CatalunyaNews.cat’, un repositori a temps real amb les notícies generades per 40 mitjans digitals associats. Formen part del projecte mitjans com el Diari de Girona, el Setmanari l’Ebre, Lleida.com, Diari de la Neu, Nació Digital o El 9 Nou; entre d’altres. Tot i que no tots estan encara sincronitzats amb el portal. El president de l’ACPC, Francesc Fàbregas, ha presentat el nou web aquest divendres Barcelona en el marc del Dia de la Premsa Comarcal, remarcant que l’objectiu és ser “el primer digital del país amb premsa exclusivament comarcal”.

Captura de pantalla del portal ‘CatalunyaNews.cat’ / D.S.

Ara mateix, ‘CatalunyaNews.cat’ serveix un centenar de notícies diàries publicades en els mitjans de l’ACPC, amb actualització constant dels ítems i una secció destacant les quatre notícies més recents. El volum d’informació, però, s’anirà engreixant en els pròxims dies. “La idea és que [el portal] acabi agafant tant de ritme que sigui realment un repositori que permeti veure moltíssima informació”, assegura Xavier Jiménez, responsable del portal, “també volem que sigui un vas comunicat entre sites [dels mitjans], de manera que acabarà tenint un giny per veure què estan publicant els mitjans i aquests el que s’està publicant a catalunyanews.cat“.

L’ACPC celebrarà aquest 2020 el seu quarantè aniversari. A les portes d’aquesta efemèride, Francesc Fàbregas ha explicat que les 137 publicacions associades “superaran amb escreix” les xifres d’audiència de l’any passat: 1,1 milions de lectors mensuals (en paper) i més de 5 milions d’usuaris únics mensuals, a les capçaleres digitals. És en aquest sentit que Fàbregas manté que la premsa comarcal “és el primer diari” de Catalunya en lectors, i també és líder respecte a la generalista quant a índex de lectura mitjana (30 minuts diaris).

Tot plegat s’ha fet públic aquest divendres durant una nova Jornada de la Premsa Comarcal, trobada anual dels mitjans associats, a la qual ha assistit també el Diari de Sabadell. Enguany, més enllà de la presentació del nou portal, la jornada ha comptat amb les conferències de l’activista i empresari Òscar Camps (Proactiva Open Arms) i la periodista i advocada Bea Talegón. També hi ha assistit Ignasi Genovès, director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat i president de l’ACN, així com Antoni Molons, secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, que ha clos la jornada.

Òscar Camps durant la seva intervenció en el Dia de la Premsa Comarcal 2019, aquest divendres 13 de desembre de 2019 / ACN

Comentaris
To Top