Diners

Sabadell evita el tancament de 19 empreses durant el 2019 per manca de relleu

Centre Reempresa a Sabadell / AJUNTAMENT DE SABADELL

El Centre Reempresa de Sabadell ha aconseguit que aquest any 19 negocis hagin trobat un relleu generacional i no hagin hagut de baixar la persiana. Així ho ha anunciat el consistori en referència a un servei que es troba dins de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a, al Vapor Llonch.

En col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot, s’hi ofereix assessorament per a qui vol vendre la seva empresa i a les persones emprenedores disposades a donar-los continuïtat. Aquest any s’ha aconseguit la continuïtat de 19 negocis.

L’objectiu és evitar el tancament d’empreses i donar noves oportunitats a persones reemprenedores que prefereixen continuar un projecte ja encetat que funciona evitant el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. Es tracta de facilitar que noves persones emprenedores prenguin el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

La Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van signar un acord de col·laboració per difondre i estendre al territori aquest projecte per crear a Catalunya un mercat únic per a la compravenda d’empreses. La Diputació intervé desenvolupant un treball en xarxa amb els ajuntaments per implantar aquest servei a la província de Barcelona. A tal efecte, l’Ajuntament de Sabadell rep una subvenció total de 23.000 euros per les accions desenvolupades durant el 2019.

Els resultats d’aquest any, en relació amb la tasca desenvolupada des de l’Oficina Municipal d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a, són de 19 casos d’èxit. En total, des del començament de Reempresa fins ara s’ha evitat el tancament de 101 empreses per manca de relleu.

El paper de l’administració local en el servei Reempresa consisteix a donar a conèixer aquesta iniciativa i oferir suport a qui s’interessi. En el cas concret de Sabadell, el personal de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a s’encarrega d’oferir assessorament per a cedents d’empresa i per a persones reemprenedores sobre les característiques dels processos de compravenda d’empreses i per a l’elaboració d’un Pla de Reempresa o de cessió.

Les persones interessades poden consultar el web de Reempresa, el de sabadellempresa.cat o adreçar-se a  l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a (ctra. de Barcelona, 208, bis, Sabadell), oberta de 9 a 14 h.

Comentaris
To Top