Ciutat

Vídeo: Les curses il·legals a Can Roqueta, des de dins

Es reunien a Can Roqueta les matinades dels caps de setmana. Desenes de fanàtics del motor convertien el polígon industrial en un circuit de cotxes temerari que barrejava apostes i velocitat. La nit de divendres a dissabte passat, 200 vehicles i unes 300 persones es van aglomerar al polígon. No sabien que la Policia Municipal havia tancat els accessos de la zona i que se’ls estava vigilant amb agents de paisà i un radar mòbil.

El cos municipal va realitzar el dissabte passat un macrodispositiu contra les curses de cotxes il·legals que va acabar amb 54 denúncies –19 vehicles per conducció temerària; 15 per excés de velocitat; es van interposar 4 denúncies per no respectar els semàfors, 1 per no haver passat la ITV; i una altra per no disposar d’assegurança obligatòria–. L’endemà es va realitzar un segon operatiu que va acabar amb onze denúncies.

Segons ha pogut saber el D.S., la majoria dels participants eren reincidents en les curses il·legals que se citaven presumiblement a través de les xarxes socials. Provenien de Sabadell i rodalies –Sant Quirze del Vallès, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda–. D’ells s’ha pogut saber que haurien participat en diverses trobades anteriors –les matinades del 24 de novembre i el 7 de desembre, sense anar més lluny–. Tal com apunten fonts policials, darrere de l’acció temerària, hi hauria diners pel mig. Apostes que es jugarien entre els participants.

Conducció temerària

Les imatges que publica aquest diari són testimoni de l’activitat nocturna a Can Roqueta: cotxes tunejats, i una gran aglomeració de persones, molt a prop de vehicles que superen amb escreix el límit de velocitat del polígon, fixat a 50 km/h. “Estaven a un metre o centímetres. Fàcilment es podria haver matat algú”, apunten fonts policials. Un dels conductors –l’únic que ha estat denunciat per la via penal– fins i tot va superar els 100 km/h en els carrers del polígon. Al marge, els Mossos d’Esquadra van realitzar controls d’alcoholèmia i drogotest. Dos dels conductors de les curses il·legals de la matinada de dissabte van donar positiu per consum de marihuana.

Impacte a Sabadell

La Policia Municipal fa mesos que fan seguiment de les concentracions il·legals. A banda de Can Roqueta, la Policia Municipal té constància que s’han realitzat en indrets com la llosa superior de la Ronda Oest, a Can Jonqueres o a la Bassa, a Sant Oleguer. En aquests casos, s’ha reforçat la presència policial i s’han instal·lat tanques en els espais que en principi no han de ser interceptats, o sistemes de reducció de velocitat, sobretot en aquells espais on hi havia més facilitat per prémer l’accelerador, com ara carrers rectes i llargs.

Un mort a Polinyà

Els grups que organitzen les curses no només actuen a Sabadell. L’any passat, al mes d’abril, una operació conjunta de la policia local de Rubí i els Mossos d’Esquadra va permetre aturar aquest tipus d’activitats al polígon de La Llana d’aquesta ciutat vallesana.

En aquella ocasió, es va intervenir entre 30 i 40 vehicles que participaven de manera activa en les curses, i es va aconseguir identificar desenes de persones que s’hi congregaven. L’episodi tràgic, però, es va viure a Polinyà. El passat mes d’octubre, un noi de 19 anys va perdre la vida mentre participava en una d’aquestes curses al polígon industrial de Llevant. Allà, fins llavors, s’hi aplegaven gairebé un centenar de persones cada setmana.

Comentaris
To Top