GASTRODIARI

Xocolates d’origen, amb qualitat i per gaudir-les amb plaer

Des de la parada Maraca, David Canyadell, s’ha especialitzat en la millor xocolata/ ÒSCAR ESPINOSA

És un petit paradís per als amants de la xocolata. Fins i tot, l’espai recorda una capsa de bombons, tota decorada. A la nova parada del Mercat Central de Sabadell, Maraca, importa tant el contingut com el continent. Al seu darrere hi ha un emprenedor fet a ell mateix i, al mateix temps, és un local amb xocolates d’origen, d’elaboradors artesans i fetes per a gaudirles amb plaer.

David Canyadell (Sabadell, 1980) és geògraf de formació. Però les conseqüències de la crisi econòmica del 2008 el van empènyer a ell i la seva dona a marxar a Grenoble (França) per treballar de distribuïdor d’uns parents pastissers i xocolaters, amb molta tradició a la zona. Allà hi va aprendre una part de l’ofici actual: buscar els millors proveïdors i els ingredients més selectes. “A França, hi ha molt de respecte pels mestres xocolaters. Jo no soc elaborador, però miro d’envoltar-me dels millors”, detalla. A la tornada el 2016, va trobar feina a la parada de fruits secs Roser Clapés, també al Mercat Central. “Aquí vaig aprendre a detectar les necessitats de la clientela”.

Per Tots Sants, va obrir Maraca, que és el nom de la panolla del cacau. I què hi ofereix? “Aposto per la qualitat artesanal, per la varietat i per la innovació. Miro de donar un extra que no trobaràs al supermercat”, subratlla. S’ha especialitzat en xocolates sense sucre i per a vegans. Té bombons i xocolates de la prestigiosa marca francesa Valrhona, rajoles amb xocolata de producció ecològica de Gluki, d’Olot, el vessant més creatiu –torrons i figures– dels osonencs Brunni (veure quadre adjunt) i les preses amb més compromís social d’Isabel d’Alcorisa (Terol). Estan certificats en agricultura ecològica i comerç just. Aposta per generar feina directa a les comunitats camperoles d’Amèrica Llatina amb el sistema bin to bar, de la fava a la rajola, “assumint tot el procés d’elaboració”, apunta. “A més, ha generat feina per a dones del Terol rural despoblat”. I el més important: “Tot el que produeixen és deliciós: xocolata amb iogurt i gerds, amb espècies, amb cítrics…” , conclou Canyadell, amb un somriure.

Maraca / Mercat Central de Sabadell / Plaça Mercat, 1 / Tel: 676280394 / H: dll i dv, de 8h a 20.30h, dm,dc i dj de 8h a 14h i de 17h a 20.30h i ds de 8 a 14h.

El cava Adernats XC, guanyador de la gran medalla d’or a Brussel·les 2018

Un regal gurmet per conquerir paladars

Comentaris
To Top