Ciutat

Nit de Nadal, missa del Gall… O del Pollet

Un moment de la missa del Gall a l’església de Sant Fèlix, l’any passat / ÓSCAR ESPINOSA

Com cada any, a més de sopar en família i gaudir dels torrons i les neules, les comunitats catòliques de la ciutat celebraran el Nadal assistint a la missa del Gall. Tot i que, tradicionalment, aquesta eucaristia s’oficia a la mitjanit del 24 de desembre –amb la idea de començar el dia 25 en pregària– cada cop són més les parròquies que avancen les celebracions per facilitar que els feligresos passin la nit de Nadal a casa.

I, també, que els més petits puguin assistir a l’eucaristia. D’aquí que, a Catalunya, a la missa del Gall més primerenca se’n digui la missa del Pollet. La desena d’esglésies catòliques de Sabadell fan les celebracions de Nadal a les mateixes hores: la missa del Pollet, entre les 19 h i la nit; la missa del Gall, poc abans de mitjanit o a les 00 h; i la missa de Nadal, el 25 de desembre.

A Sant Fèlix, per exemple, se celebrarà la missa del Pollet a les 19.30 h, i la missa del Gall, a les 00 h. El dia de Nadal hi haurà missa a les 9 h i a les 12 h. A la Parròquia de la Puríssima, la missa del Pollet serà a les 20 h a l’auditori de l’escola del Carme; i la del Gall, a les 00 h, a l’església. A l’església del Sagrat Cor, a Ca n’Oriac, la del Pollet serà a les 19 h; i la del Gall, a les 00 h.

A l’Immaculat Cor de Maria (Els Padres), hi haurà missa a les 19.30 h i a les 00 h el dia 24, i a les 13 h el dia 25. Enguany, amb motiu de les obres de manteniment del temple de la Parròquia del Santíssim Sagrament, les celebracions litúrgiques de les festes de Nadal es faran al Casal parroquial, situat al carrer de Covadonga, 171. L’horari de les misses és: la missa del Gall a les 22 h; i a les 11 h, la missa del dia de Nadal.

El bisbe, entre els presos

El bisbe de Terrassa celebrarà la missa del Gall a les 00 h a la Catedral. Josep Àngel Saiz Meneses també oficiarà la missa de Nadal –el 25 a la tarda– al Centre Penitenciari de Quatre Camins.

Comentaris
To Top