Ciutat

Quan Sabadell és el protagonista

Portades d’alguns dels llibres editats el 2019 que parlen de la ciutat, a La Llar del Llibre / ÓSCAR ESPINOSA

I quan obris l’embolcall, la teva ciutat en tinta i paper. La collita de llibres de l’any que ara es tanca ha estat nodrida pel que fa a llibres sobre Sabadell.

I els trobareu aquests dies de Nadal a les llibreries. Cal destacar publicacions recents com Tira-me-la, iniciativa de Pura Ceba amb La Llar del Llibre, en la qual es narren les anècdotes de l’insigne joc del Quinto a Sabadell.

Una altra opció és L’any que ve no l’altre, una sorprenent i peculiar revista al clàssic de Francesc Trabal L’any que ve. I és, també, un volum sortit recentment del forn, que trobareu a La Llar del Llibre i Sabadell Còmics.

Aquesta tardor també s’ha publicat Descobrint Sabadell, del col·laborador del D.S. Jaume Barberà. Es tracta d’un conjunt de postals de la ciutat en blanc i negre amb què conèixer (i no oblidar) com era la ciutat i com s’ha configurat al llarg del segle XX.

Tirant una mica més enrere, trobem Sabadell del meu record, que tot i datar del 1929 (obra de Marian Burguès), ha estat reeditat i permet conèixer un variat anecdotari il·lustrat del Sabadell del segle XIX. Una altra novetat editorial de l’any és el naixement de la revista Paper de Ceba, dirigida per Ricard Efa.

Ja són cinc les edicions de la publicació des del seu naixement a l’abril. Coincidint amb aquest Nadal, Paper de Ceba posa a la venda una edició de col·leccionista: una capsa commemorativa amb tots els exemplars editats fins ara.

A principis d’aquest any també es va publicar Sabadell, ciutat fletxada, de l’exregidor d’Urbanisme Manel Larrosa. I el mes d’abril també va arribar Plazas y parques de Sabadell, de Simón J. Saura. I més aviat emmarcat en el conjunt de la comarca, també s’ha publicat 1.001 curiositats del Vallès, de Núria Miret.

Comentaris
To Top