Ciutat

El 85% dels casos de mediació han estat resolts

El servei de Mediació ha actuat al llarg del 2019 en 251 sol·licituds d’acompanyament en la resolució de conflictes en l’àmbit de la comunitat i convivència veïnal, familiars, entitats i associacions, i treballant amb un total de 680 persones. La majoria dels casos atesos han estat conflictes veïnals, mantenint així la tònica d’anys anteriors, però també mediacions entre comunitats de veïns i, en menor mesura, casos familiars.

Unes de les activitats de mediació que es van dur a terme l’any passat als centres escolars / LLUÍS FRANCO

Els acords han beneficiat 7.595 persones, amb un percentatge de resolució favorable en el 85% de les ocasions. La mitjana de resolució dels casos és de 35 dies, però el servei acostuma a donar resposta a les sol·licituds en un dia. Pel que fa a les accions educatives als centres escolars per donar suport als valors de la mediació, s’han desenvolupat 20 accions educatives adreçades a 824 persones –entre alumnat i personal docent–. En aquestes activitats també s’aporten eines de gestió de conflictes.

Dintre de l’àmbit de la mediació educativa, el servei de Mediació de Sabadell és pioner i referent a Catalunya en situacions d’assetjament escolar. A la ciutat, s’han fet quatre tallers en centres escolars sobre sensibilització en matèria d’assetjament escolar, amb un total de 135 participants. També el 2019 es va aprovar el Pla Estratègic d’Intervenció Comunitària (PEIC), una eina que pretén millorar la vida dels barris i donar resposta en col·laboració amb el veïnat, depenent de les necessitats de cada zona. Un bon exemple és Som Torre-romeu, un projecte que ha permès realitzar 11 accions comunitàries al barri durant el 2019.

Comentaris
To Top