Ciutat

Les xeringues mèdiques ja es poden llençar a les deixalleries municipals

La deixalleria de Can Llong, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

Catorze deixalleries del Vallès Occidental han incorporat un nou servei per a recollir les agulles mèdiques i punxants, les xeringues. Es tracta d’una iniciativa del Consell Comarcal a la qual s’han sumat els municipis de Sabadell, Castellar del Vallès, Polinyà, Rellinars, Rubí, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Vacarisses, Viladecavalls, Palau-solità i Plegamans, Ullastrell, Terrassa i Matadepera.

A partir d’ara aquest servei forma part de la recollida de Residus Especials en Petites Quantitats (REPQ) del Consorci per a la Gestió de Residus de la comarca. Des del Consell Comarcal apunten que es tracta de material mèdic que s’utilitza en diferents tractaments domiciliaris i que acaba convertint-se en un residu habitual. Fins ara, aquests objectes es recollien als Centres d’Atenció Primària o a les farmàcies, tot i que no a totes.

Com llençar-les?

Per llençar aquests residus cal dipositar-los en un petit recipient rígid i estanc de plàstic (ampolla petita d’aigua, detergent, refresc, etc.), acumular-los al domicili i portar-los a la deixalleria. Els Residus Especials en Petites Quantitats són residus o restes de productes que, tot i que es troben a les cases en petites quantitats, són molt perillosos pel medi ambient. Durant l’any 2018 es van recollir en els municipis que gestiona el Consorci de forma mancomunada més de 227.700 kg.

Aquests residus especials són els següents: àcids, bases, dissolvents, dissolvents líquids halogenats, dissolvents líquids no halogenats, cosmètics, comburents, reactius de laboratori, filtres d’oli, olis lubricants, olis vegetals contaminats, aerosols, sòlids i pastosos, envasos a pressió, fibrociment, envasos bruts o contaminats, fitosanitaris, cintes de vídeo i radiografies.

Comentaris
To Top