Ciutat

Arxivada la causa contra Bustos per un presumpte cas de malversació a l’FMC

Manuel Bustos, a la sortida dels jutjats de Sabadell / ACN

El cas Mercuri suma una nova peça arxivada. El jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona ha ordenat el sobreseïment de la peça 25 del macrocas judicial, que investigava una presumpta malversació de cabals públics a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per part de l’exalcalde Manuel Bustos i l’equip directiu de l’entitat quan ell n’era el president.

El cas es trobava en els tràmits previs a l’obertura de judici oral, però quedava pendent l’apreciació sobre si es tractava de diner públic o diner privat. La interlocutòria judicial, emesa pel jutge avui, assenyala que no hi ha delicte perquè els fons de l’FMC no són de caràcter públic, tal com va passar en el seu dia amb la peça 25 bis, sobre suposats sobresous a una seixantena d’alcaldes. Aleshores, l’Audiència de Barcelona ja va dictaminar que era una entitat “de caràcter privat”.

Entre els fets que apareixien en aquesta part del cas Mercuri, destaquen una subvenció de 24.000 euros atorgada a la Fundació Privada ACSAR per a la contractació de la presidenta de l’Associació de Llatinoamericans de Sabadell, Ligia Gisella Castelo, i despeses personals que en principi no tenien relació amb actes de l’entitat.

Comentaris
To Top