DSCases

Un trosset de món esquitxa casa teva

Podem esquitxar casa nostra de diferents estils culturals / CEDIDA

La globalització és que en el teu menjador de casa hi puguin conviure l’estatueta d’un buda rodanxó, un cap de cérvol de Nebraska dissecat a la paret i una màscara tribal del Congo. I tot, sense necessitat ni d’haver agafat un vol d’avió, perquè per internet tenim a l’abast qualsevol objecte d’arreu del món. És per això que podem esquitxar casa nostra de diferents estils culturals. Ara bé, cal fer-ho amb criteri. Si no, casa nostra acabarà semblant una paradeta de la Rambla plena de souvenirs. Probablement és millor escollir un estil i fer-lo encaixar a casa, amb un sol element decoratiu o reconvertint-la completament.

1. Estil Japó.

La cultura zen insufla harmonia i tranquil·litat a casa. L’abc d’aquest estil de decoració són tons blancs i beixos, neutres; una monotonia que es pot trencar pel negre o pel vermell en alguns petits detalls. Els espais han de ser sobris i naturals, equilibrats i ordenats, calmats en general perquè transmetin pau. Un aspecte que entra en consonància amb les bases del minimalisme. En aquest estil, hi predominen els mobles baixos, arran de terra, i materials naturals, molta fusta, bambú o lli. El paper d’arròs en làmpades, per exemple, encara hi donarà un toc més japonès. I si encara necessites orientalitzar més casa teva, per què no optar per escultures o quadres que representin aquesta cultura, encens o, fins i tot, una font d’aigua?

2. Estil Amazones.

Hi ha qui comença comprant una planta per la companyia que aporta i acaba vivint en un bocí de selva de l’Amazones. Milloren l’humor, aporten vitalitat a qualsevol de les habitacions de la casa, redueixen l’estrès i, sobretot, queden genial, sigui en grup, al centre de la taula o a les prestatgeries. Però si els darrers motius no us convencen: està demostrat que depuren l’aire i eliminen les males olors. Us deixem alguns tipus de plantes que eliminaran més eficaçment el diòxid de carboni de casa vostra: els ficus, les dracenes, els potos i els espatifil·lis. I us deixem, també, un consell: millor tenir menys plantes i ben cuidades, que moltes i resseques i a punt de passar a millor vida.

3. Estil Marroc.

En comptes de portes, arcs; rajoles hidràuliques; miralls; pufs; una catifa d’alpaca o amb motius tribals; fanalets amb vidres acolorits… Hi ha molts elements que aportaran un esquitx d’estil marroquí a casa teva. Tampoc no tinguis por als colors vius que impregnen les parets de les cases de Rabat. I, per al menjador, hi ha un detall que encara ambientarà més la casa: una tauleta amb un joc de tasses preparades per servir te, a sobre d’un plat de metall. En aquesta zona de la casa, a més, és habitual que a les llars del Marroc els sofàs i els mobles siguin arran de terra. De fet, és molt comú seure a sobre d’un dels nombrosos coixins amb estampats geomètrics que decoren les llars.

4. Estil L’Escala.

Poseu el nom de la vostra població preferida de mar a aquest estil. Portbou, Calella o l’Escala, poc importa. Aquest tipus de decoració trasllada l’aura d’aquests llocs als amants de la mar. Algunes claus de l’estil: parets blanques, estampats de ratlles blaves, elements ornamentals pescadors o relacionats amb la fauna marítima i molta fusta, com a l’interior dels vaixells.

5. Estil Pèrsia.

Injecta personalitat al menjador de casa a través d’una catifa persa. En una sala de colors neutres, aquest element, que destaca per la vivacitat dels colors i les geometries estampades que compren, pot aportar un bon contrast. I no només pots impregnar casa teva de la cultura persa a través de la catifa. També hi ha l’opció de decorar a través de mantes, teles per cobrir el sofà o fundes de coixí. No cal que aquest estil predomini a tota la llar, ni tan sols en una de les zones. Amb un detall com la catifa ja n’hi pot haver prou.

Comentaris
To Top