Oci i cultura

També és ciutat per a ‘doom metal’

Concert del trio sabadellenc / D.S.

El ‘doom metal’, de tons bruts i durs, cosí del death metal, no és estil de les grans ciutats i capitals. Sabadell també té una escena heavy, tant amb afició com amb músics. Aquest darrer és el cas de Proscrito, que el passat 27 de gener van publicar el seu segon àlbum: Llagas y estigmas. 

Editat pel segell Memento Mori i enregistrat a Moontower Studios amb Javi Félez al comandament, el disc ja es pot trobar a les –poques– botigues de música de la ciutat. I també es pot comprar per internet, o escoltar-lo gratuïtament a la plataforma Youtube. El treball compta amb cinc temes: Persistiendo, Tronos de Oprobio, Exequias, Marcado por la pezuña i Pantalgia. 

Caràtula del nou disc, ‘Llagas y estigmas’, editat pel segell Memento Mori / D. S.

Els músics presentaran aquest treball a Barcelona en un concert a la Sala Razzmatazz el pròxim 14 de març, en una vetllada en la qual compartiran escenari amb Omission i Atonement (grups de trash metal de Madrid i Barcelona, respectivament). Cal aprofitar les seves actuacions públiques, ja que no és un grup gaire habitual a l’escena en directe. 

Segon disc

Aquest és el segon disc del trio sabadellenc format pel Ricard (guitarra), el Dani (veu i baix) i el Gusi (bateria) –alguns dels quals provenen del grup Arropiero–, després que el 2017 llancessin al mercat El Calvario. 

Proscrito es mou pel death i especialment pel doom, amb pinzellades de lentitud i pesadesa a la nit. De fet, la premsa especialitzada ha dit d’ells que són un grup que transmet “agonia, foscos passatges i sensació de destrucció humana total”, tot barrejat amb algun riff. Es tracta d’un estil musical que té en el grup espanyol Golgotha un dels seus referents. 

Comentaris
To Top