Un bon Astralpool no en té prou per superar l’Ekipe Orizzonte (12-13)

Cares de frustració al final del partit entre les jugadores de l'Astralpool / LL. FRANCO

Tocarà remuntar. L’Astralpool Club Natació Sabadell ha caigut per la mínima davant l’Ekipe Orizzonte (12-13) en l’anada dels quarts de final de la Copa d’Europa. L’equip de David Palma es jugarà el passi a la final four el pròxim 28 de març a Catània.

Novament, l’Astralpool ha tornat a pagar un mal inici de partit. Si fa dos mesos i escaig ja va succeir a la Supercopa d’Europa, avui el guió en els primers compassos del partit ha estat molt semblant. Si bé és cert, però, que aquesta vegada han estat les sabadellenques qui han inaugurat el marcador amb un gran gol de Judith Forca, màxima golejadora de l’equip amb cinc dianes. A partir d’aquí, el bon inici s’ha diluït amb un obrir i tancar d’ulls: xuts sense trobar porteria i la bona defensa a la boia de les italianes, ha assecat l’Astralpool. Un parcial de 0 a 4 ha situat l’1 a 4 al final del primer període. Dues de les quatre dianes, però, han estat de penal. L’arbitratge, format per la parella Nikolaos Boudramis i Ursula Wengenroth, coneguts a Can Llong, ha tornat a ser el trist protagonista del partit.

En el segon quart, el Club ha tocat fons quan Claudia Marletta ha enviat al fons de la xarxa el seu xut (1-5). Tocava una reacció immediata si el Club volia mantenir vives les esperances de classificació per a la final four. El 2 a 9 que va arribar a situar l’Ekipe Orizzonte a la Supercopa d’Europa, tornava a la memòria a més d’un dels aficionats congregats a Can Llong. I així ha estat. Palma ha tret de la boia a Maica Garcia -tal com va succeir davant el CN Terrassa- i l’equip s’hi ha notat. Precisament ha estat la millor boia del món qui amb una genialitat ha posat fi al parcial de 0 a 5. Les dianes de Marina Cordobés -per partida doble-, i de les canadenques Monika Eggens i Gurpreet Sohi han situat el 6 a 8 abans d’arribar al descans llarg. L’equip ha reaccionat a temps i quedaven setze minuts per acabar de culminar la remuntada. Mentrestant, les de Martina Miceli tornaven a comptar amb la inestimable ajuda arbitral per mantenir l’avantatge a l’electrònic.

Moment clau

Quedava fer el més difícil. L’equip, que s’ha sabut sobreposar al moment crític (1-5), iniciava el tercer quart amb dues dianes pràcticament consecutives de Judith Forca, la segona de gran qualitat amb una vaselina al pal llarg per situar el 8 a 8 (min.19). I aquí ha vingut una sèrie de fets que han acabat sent decisius: dues grans defenses amb inferioritat de l’Astralpool no s’han pogut materialitzar en atac: Gorlero, fins aleshores desapareguda, ha aturat un bon xut d’Eggens per després fer el mateix amb Ruth Ariño. Dues accions que d’haver trobat el camí del gol, el resultat hauria estat molt diferent. A la tercera, però, ha estat la vençuda. Ariño ha afusellat Gorlero per tornar a agafar la iniciativa al marcador després de 20 minuts de joc (9-8). Les italianes estaven tocades de mort però, novament, una pena màxima els hi ha donat una glopada d’aire fresc. Màxima efectivitat d’Arianna Garibotti (4/4) per situar l’empat a 9. Forca tornava a donar l’avantatge però un gol a tres dècimes d’Aiello ha deixat el 10 a 10 abans d’arribar al definitiu període. Cop anímic per a l’Astralpool després de realitzar un gran tercer quart (4-2).

Tot estava obert i cap dels dos equips estava satisfet. L’Astralpool perquè es veia més que capacitat per endur-se el partit i anar a Catània amb un resultat favorable i les italianes perquè havien desaprofitat un 1 a 5. Monika Eggens ha situat l’11 a 10 després d’una bona circulació de les waterpolistes de David Palma amb l’exclusió de Giulia Viacava. Tocava defensar aquest gol. Ràpida resposta de les italianes que amb dues accions consecutives han capgirat el marcador a través de Garibotti i Viacava (11-12). Forca ha tornat a sortir al rescat (12-12) mentre Palma donava entrada a Mati Ortiz -ha rebut dues exclusions als primers compassos- per defensar els darrers cinc minuts. I l’equip s’hi ha notat. Dues accions defensives d’Ortiz han posat en disposició a l’equip d’agafar un avantatge que al final mai s’ha confirmat. Una més que evident contrafalta no pitada a Marina Cordobés ha significat el 12 a 13 d’Emmolo i en la darrera jugada tampoc s’ha volgut assenyalar penal favorable al Club. Una derrota immerescuda per com s’ha produït. Tocarà remuntar. És possible.