BARBERÀ

Tallers de dansa en què aprendre a ballar no és l’objectiu

L’objectiu d’aquests tallers de dansa no és, paradoxalment, ensenyar a ballar. O, com a mínim, això no és el més important. La pedagoga Sandra Jurado, submergida en el món del hip-hop des dels 12 anys, utilitza les seves classes, majoritàriament orientades a col·lectius en risc d’exclusió social, per millorar la gestió emocional i l’expressió corporal. El seu projecte, MedianT la Danza, ha estat el guanyador del concurs d’Iniciatives Innovadores en Economia Social i Solidària de la Fundació Barberà Promoció, premiat amb 3.000 euros.

“La finalitat és que les persones puguin expressar-se i gaudir dels beneficis de la dansa, independentment de si en volen aprendre o no. Els tallers es basen en dinàmiques de moviments molt fàcils que parteixen del joc i, des del vessant lúdic, ajuden a desenvolupar habilitats socials i personals: l’apoderament, la confiança, l’autoestima o el treball en grup. La dansa és l’eina”, expressa Sandra Jurado.

Sandra Jurado, dirigint una activitat de ‘hip-hop’ amb persones grans / MEDIANT LA DANZA

La gratitud de pujar dalt d’un escenari, tenir un altaveu artístic per expressar què es pensa, connectar amb el cos per entendre els senyals que ens envia i desxifrar els problemes del dia a dia són alguns dels beneficis del projecte educatiu, artístic i social. Tot i l’experiència en música urbana de l’emprenedora, els tallers també es basen en la dansa contemporània, la pedagogia, el teatre gestual o en exercicis de psicomotricitat.

Les classes, especialment heterogènies, són obertes a tothom: des de joves fins a avis. De fet, Jurado anuncia: “Una de les coses que volem potenciar és treballar amb gent gran. Pensem que és molt important un envelliment actiu”. Paral·lelament, la iniciativa ofereix formació a professionals de l’educació que vulguin treballar amb aquests mètodes.

Comentaris
To Top