Oci i cultura

L’Imperial acull dimecres la mostra de cinema en versió original en català

Mauri, durant la presentació de la mostra VOC / CEDIDA

La 4a edició de la mostra VOC, especialitzada en cinema en versió original en llengua catalana, arriba aquest dimecres, 12 de febrer, a Sabadell. La vetllada cinematogràfica tindrà lloc al Cinema Imperial, a partir de les 19 h, amb entrada gratuïta.

La mostra i premis VOC és una iniciativa d’Òmnium Cultural per fomentar el sector audiovisual en català i reivindicar la seva obra. La sessió combina curtmetratges de ficció i documentals. Entre les peces hi ha Hawaii i Vaca, i ambdues van ser candidates a millor curtmetratge de ficció als Premis Goya. També es podrà veure Savis de l’horta, un documental que ha estat premiat en nou categories i festivals diferents; així com Negre de Merda, que prové de la iniciativa DocsBarcelona.

En acabar les sessions, els espectadors podran votar el premi al millor curtmetratge documental i al millor de ficció. Després de Sabadell, seran gairebé 30 municipis més els que acolliran projeccions d’aquesta programació cinematogràfica, que finalment culminaran amb el lliurament dels guardons per votació popular. 

Només el 2% en català

“No ens podem conformar amb un 2% de cinema en català. Tampoc amb només un 1% del pressupost de Cultura de la Generalitat destinat al cinema en català”, diu Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium, expressant així el seu malestar “pel greu estat de l’audiovisual en català”.

Comentaris
To Top