Ciutat

Mor Mateo Soler, membre del Consell Gitano, als 77 anys

Mor Mateo Soler Bautista, conegut com a tío Matuel, membre del Consell Gitano de Sabadell des de l’anterior mandat i un dels cofundadors de l’associació gitana de la ciutat, l’any 1983. En paraules de la regidora d’ERC, Francisca Maya Heredia, va ser un “referent del moviment sociocultural gitano de la ciutat”.  Veí de Can Puiggener, ha mort als 77 anys.

Mateo Soler, a l’esquerra, acompanyat de Manuel Heredia / CEDIDA

El seu paper a la ciutat ha estat rellevant pel seu rol actiu en la mediació de conflictes i en l’organització d’esdeveniments culturals per visibilitzar i defensar la comunitat gitana.

La mort de tío Matuel ha generat una onada de condol arreu de Sabadell. L’alcaldessa, Marta Farrés, l’ha definit via Twitter com un home “honorable,  molt estimat i respectat”. També la regidora de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha destacat que Mateo Soler “sempre ha estat un home de bé i de pau que ha treballat per la convivència i la germanor” i ha traslladat el seu condol a la família i la comunitat gitana. També ha rebut suport per part d’ERC i Podem.

També han vingut representants gitanos de la resta de Catalunya, com el president de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya, Simón Montero Jodorovich, i el president de la Unión Romaní, Juan de Dios Ramírez Heredia. “S’han encarregat de tapar el taüt amb la bandera gitana, símbol de respecte i tradició”, ha destacat Manuel Heredia, president de l’Associació Gitana de Sabadell.

L’enterrament tindrà lloc avui a les 10.30 h. Durant tot un dia, la comunitat gitana ha vetllat Soler a l’Església Evangèlica de Filadèlfia, a Can Puiggener, com tradicionalment ho ha fet aquest col·lectiu.

Comentaris
To Top