El Sabadell remunta en un tram final vibrant per mantenir el lideratge (2-1)

El Sabadell capgira un 0-1 davant un ultradefensiu Orihuela

Edgar i Boris Garrós, els dos golejadors, celebrant el 2-1 / Lluís Franco

Remuntada de líder. El Sabadell manté el lideratge in extremis després d’aixecar un advers 0-1 davant un ultradefensiu Orihuela amb dos gols de Boris Garrós i Edgar en un últim quart d’hora vibrant i amb la Creu Alta entregada amb l’equip. Es trenca així la ratxa negativa i el conjunt d’Antonio Hidalgo té ara un avantatge de dos punts sobre el segon, el Vila-real B, i tres punts sobre el trident perseguidor format per Castelló, Barcelona B i Cornellà.

L’onze d’Antonio Hidalgo ha ofert diverses novetats. S’ha confirmat la reaparició de Pajarero i Lanzarote i també la presència d’Aitor Pascual i Óscar Rubio. El lleidatà s’ha col·locat per banda esquerra completant la línia de centrals amb Pajarero i Xiker mentre Pedro Capó ha avançat la seva posició exercint d’Ángel (sancionat) juntament amb Xavi Boniquet a l’eix del mig del camp. Héber ha mantingut la titularitat i de fet s’ha convertit en un dels homes més incisius a la primera meitat. Seva ha estat la millor ocasió en una canonada al pal en el minut 40.

Fins aquell moment, el partit ha estat gairebé un monòleg arlequinat. Encara no havien transcorregut 2 minuts i un intent de rematada d’Edgar ha estat rebutjada sota pals per un defensa. Amb intensitat i obertures per banda dreta, per on entrava Aitor, el Sabadell ha sotmès un Orihuela que ha vingut amb la idea molt clara: tancar espais, deixar passar els minuts -el porter i el lateral Badal en cada servei de banda perdien tot el temps del món- i esperar alguna oportunitat a la contra. L’ha tingut Chechu Flores que no ha arribat a una pilota davant Mackay.

El setge del Sabadell ha perdut pistonada i fins i tot l’Orihuela s’ha estirat sense perill. Però en el pitjor tram arlequinat ha arribat la millor oportunitat després d’una excel·lent combinació col·lectiva que ha culminat Héber amb el xut a la fusta. En el posterior rebuig s’ha demanat penal a Néstor, però l’àrbitre no ha volgut veure res i s’ha guanyat una esbroncada al descans.

ENSURT I ÈXTASI

A la represa, tot s’ha complicat encara més. El Sabadell, espès i sense trobar solucions davant el mur visitant, s’ha trobat amb un obstacle més: el gol de l’Orihuela. Només podia arribar en alguna acció aïllada i ha estat a través d’un penal per mans d’Óscar Rubio. El veterà Chechu Flores no ha perdonat. El 0-1 semblava aprofundir en el sotrac arlequinat, però els canvis d’Antonio Hidalgo acabarien sent decisius.

Boris ha revolucionat l’atac i després d’una combinació excelsa amb Edgar ha retornat l’esperança amb una rematada creuada a la xarxa. A més, l’Orihuela s’ha quedat amb 10 homes per l’expulsió de Luis Gilabert. També han entrat Aarón Rey i Beitia, aquest per Pajarero, i llavors la Creu Alta s’ha convertit en un clam de suport. L’explosió definitiva s’ha produït a 6 minuts del final quan Aitor i Aarón han construït una jugada gairebé impossible i Edgar, d’esperó, ha batut el porter oriolà. Eufòria incontenible que s’ha repetit al final del partit amb una afició totalment entregada. El Sabadell ha deixat clar que vol seguir sent el líder del grup.

FITXA TÈCNICA

Sabadell: Mackay; Aitor Pascual, Pajarero (C. Beitia, m. 76), Xiker, Óscar Rubio, Pedro Capó, Lanzarote (Aarón Rey, m. 69), Boniquet, Edgar, Néstor (Boris, m. 64) i Héber.

Orihuela: Aitor; Badal, Pina, Migue Marín, Pedro Inglés, Luis Gilabert, Nico (Pitu, m. 55), Rodri, Solano, Chechu Flores (Javi Llor, m. 79) i Brian (Entrena, m. 76).

Àrbitre: Ekaitz Iñiki Garcia Arriola, Comitè basc. Grogues: Edgar, O. Rubio; Migue Marín, Pina, Rodri, Javi Llor. Vermella: Luis Gilabert per doble amonestació (m. 77).

Gols: 0-1, min. 68: Chechu Flores de penal; 1-1, min. 76: Boris; 2-1, min. 84: Edgar.

Incidències: 3.907 espectadors a la Creu Alta. En els prolegòmens s’ha fet un acte contra l’homofòbia amb la presència de l’alcaldessa Marta Farrés.

Antonio Hidalgo: “és una victòria molt important després de dues derrotes consecutives”