Ciutat

Una quarantena d’estudiants mantenen l’acampada: “No s’aconsegueix res des del sofà”

Acampada d'estudiants

El col·lectiu del MES reclama “llibertat i amnistia, aturar la repressió i autodeterminació”

Una quanrentena de joves acampats a darrere de l'Ajuntament / LLUÍS FRANCO

Una quarantena de joves del Moviment Estudiantil de Sabadell (MES) han dormit aquesta nit acampats a la plaça del Doctor Robert, motivats per tres reivindicacions: “llibertat i amnistia, aturar la repressió i autodeterminació”. Entre els concentrats, a més d’universitaris que hi han donat suport, hi ha alumnes de diferents centres de Sabadell, com l’Institut Pau Vila, l’Escola del Carme, l’Escola Pia, l’IES Vallès, l’Escola Industrial o l’Institut Ferran Casablancas. El moviment, que s’ha organitzat durant setmanes, funciona a través de comissions i utilitza assemblees per prendre decisions.

“L’acampada ha de ser el punt de trobada entre els estudiants i els moviments socials de Sabadell”, apunta el manifest del col·lectiu MES. “Vam notar que hi havia una baixada de mobilitzacions, havia passat l’èxtasi del principi, per això vam fer l’acampada, per tornar a motivar els joves”, explica l’Abril, que avança que el moviment tindrà continuïtat amb un debat de cara al 8 de març. Després d’haver acampat durant tot el dissabte, els joves se sentien satisfets.

Més concretament, les reivindicacions del col·lectiu són la dimissió de Buch, la dissolució de la BRIMO i l’ARRO i la depuració de les responsabilitats “per les brutalitats policials comeses”; la llibertat sense càrrecs per “represaliades”, l’aturament dels processos d’extradició de les persones migrants detingudes i l’amnistia dels presos polítics condemnats; en matèria d’autodeterminació, un referèndum.

“Un dels lemes que tenim és ‘El camí és la lluita social’, i ens representa moltíssim, perquè no podràs aconseguiràs res des del sofà. Has de sortir al carrer, manifestar-te, expressar allò que vols”, assenyala l’Ian.

Boicot durant la nit

Durant la nit de dissabte, segons han explicat estudiants del MES, un grup de menors d’edat “d’ideologia contrària” a la dels acampats va intentar boicotejar la protesta a la plaça del Doctor Robert.

“Es van presentar una quinzena de xavals. N’hi havia algun que anava una mica begut, va intentar robar alguna cosa i volia encarar-se amb nosaltres”, explica un dels acampats que va viure la situació. Finalment, uns quants adults del col·lectiu Mares i Àvies per la República van interposar-s’hi i van trucar a la policia. “Van ser gamberrades”, han assegurat.

FOTOS: Estudiants acampen a la plaça del Doctor Robert

Comentaris
To Top