Oci i cultura

‘La Traviata’ enlluerna La Faràndula

L'escenografia de 'La Traviata' és impressionant / VICTÒRIA ROVIRA

L’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell va estrenar dimecres al vespre La Traviata, la reconegudíssima òpera de Giuseppe Verdi. Les notes del compositor italià –a estones melancòliques i dramàtiques, a estones agitades i trepidants– van transportar el públic aplegat al teatre La Faràndula fins una narració que mai perd el sentit: una història d’amor que acaba amb la pitjor de les tragèdies. La mort. L’estrena d’ahir tindrà continuïtat divendres i diumenges, amb sengles representacions més.

La Traviata té molt de frustració interior i també de crítica social. Ens mostra a una cortesana que somia amb una vida diferent en l’entorn de l’Europa noucentista, encara elitista, retrògrada i masclista ja en aquells temps (i encara més vist a través dels ulls del segle XXI). I allà hi ha Violetta Valéry, la cortesana protagonista, en un món d’homes i amb la tuberculosi assetjant, lluitant per l’amor fins i tot davant l’adversitat.

“Expandir l’òpera a tot Catalunya”

Violetta Valéry estarà interpretada per les cantants Maite Alberola i Núria Vilà, a qui ja havíem pogut veure a La bohème i L’elisir d’amore, respectivament. “Fan una actuació espectacular, fa molt temps que hi són al darrere”, comenten des dels Amics de l’Òpera de Sabadell. “Estem molt contents de poder portar l’òpera fins a casa de la gent i d’expandir l’òpera de Sabadell a tot Catalunya”, comenta Mirna Lacambra, presidenta de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, en relació a la gira per Catalunya en la que després s’aventurarà l’obra.

Comentaris
To Top