EL PERSONATGE

Clara Barceló: omplint de primavera tots els dies de l’any

Clara Barceló, propietària de la floristeria Vuket / VICTÒRIA ROVIRA

Tenir una idea aproximada del que es vol ser de gran pot ajudar a encarar el futur amb una certa planificació. Des de ben petita, Clara Barceló (Sabadell, 1984) va veure en la jardineria i la floristeria un món que l’atreia, fins al punt que va decidir enfocar els seus esforços a formar-se en la matèria.

“Ja quan era petita m’entretenia després de dinar a recollir flors del pati dels meus avis i a col·locar-les en paper de plata, fent una composició”, recorda. Des de llavors s’havia sentit inspirada per fer aquest tipus de rams, i no va ser fins a l’ESO quan va optar per decantar-se pel món de la jardineria. “Tenia un professor a l’Escola Pia, Oriol Ramon, que em va plantejar la carrera d’Agrònoms”, explica. D’aquesta manera, va decidir llançar-se al món vinculat al camp i a la jardineria.

“Els amics dels meus pares semblava que a vegades els donaven el condol per la meva decisió, però ells sempre han estat molt moderns i des del primer moment em van donar suport, així que ens vam posar a mirar escoles on podria estudiar”, explica Barceló. D’aquesta manera va anar a parar a Santa Coloma de Farners, on durant dos anys va estudiar a l’Escola d’Art Floral de Catalunya, per posteriorment fer un curs pont durant un any sencer i finalment entrar a estudiar a Barcelona el cicle superior d’Art Floral, en el qual va estar estudiant durant dos anys i mig.

En el marc d’aquesta fase final dels estudis, va fer les pràctiques corresponents a la floristeria Carlota Segalà durant mig any, i quan va acabar la van incorporar com a empleada. “Vaig provar de fer l’accés universitari per fer Agrònoms, però no va sortir bé, i com que ja havia decidit fer un cop de cap, vaig plegar i vaig obrir el meu propi negoci, Vuket”, relata.

L’aventura empresarial va arrencar l’any 2011 en el mateix jardí on havia fet les seves primeres composicions florals, a la casa dels seus avis del carrer de l’Espirall, on va instal·lar el seu propi taller d’art floral per encàrrec per a celebracions com ara casaments. Tot i això, necessitava donar-se a conèixer, i per tal d’estar de cara al públic es va mudar primer al carrer de la Salut, on va obrir botiga, i, finalment, al carrer de Torras i Bages, on des de fa sis anys a través del seu aparador omple de colors cada dia de l’any, sigui o no primavera.

Seguiu l’actualitat de la ciutat a través del Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top