Publicitat
Diners

Amenacen d'emportar-se la Fira del Vehicle d'Ocasió fora de Sabadell

L'edició de la Fira del Vehicle d'Ocasió de l'any passat / M.A.L.

El Gremi de Tallers de Reparació i Venda d'Automòbils i Recanvis de Sabadell i Província de Barcelona ha amenaçat  d'emportar-se la Fira del Vehicle d'Ocasió fora de Sabadell. El president de l'entitat, Hipòlit Moreno, ha assegurat durant la presentació de la 13a edició del saló, que se celebrarà del 5 al 8 de març, que hi ha municipis del voltant de Sabadell que podrien acollir l'esdeveniment.

Quin és el motiu per prendre aquesta decisió? Les traves que els ha posat l'Ajuntament de Sabadell. Durant l'organització de la Fira del Vehicle d'Ocasió, el Gremi volia instal·lar una carpa a l'exterior per donar cabuda als expositors. Moreno ha recordat que l'esdeveniment ha anat creixent i el recinte firal sabadellenc els ha quedat petit. Enguany, hi haurà 13 empreses que exposaran més de 250 vehicles. Per això, els organitzadors s'havien plantejat utilitzar el lateral de Fira Sabadell amb una carpa-pavelló per donar confortabilitat als nous expositors  i els clients. "Fa setmanes que s'havia demanat i fa dos dies se'ns han dit els requeriments que feien falta, i era inassumible", ha indicat el president del Gremi. En aquest sentit, els organitzadors creuen que l'Ajuntament ho ha posat tan complicat, per fer-ho impossible. Segons el Gremi ja s'havia estudiat la distribució de pesos i els ancoratges, per això no comprenen per què l'Ajuntament s'ha posat tantes dificultats. "Som un dels principals operadors a Fira Sabadell", ha recordat Montse Vilanova, que ha afegit que "hem demostrat la nostra solvència preparant fires".

L'Ajuntament de Sabadell ha respost aquestes queixes indicant que el Gremi va demanar la petició de la carpa el passat 13 de febrer per  correu electrònic. Segons fonts municipals, el consistori té fins a dos mesos per respondre aquesta sol·licitud. Però en aquest cas, el 21 de febrer va contestar amb els requisits de la documentació tècnica que "marca la llei per autoritzar la carpa". Entre altres, els hi demana un plànol a escala de l'emplaçament de la carpa, la memòria tècnica de la carpa, el document de la transmissió de càrregues al terra i la pòlissa de responsabilitat civil. "No se'ls demana més que el que es demana en aquests casos", han afegit fonts municipals.

A causa d'aquest conflicte, el Gremi es planteja buscar altres emplaçaments fora de la ciutat. La vicepresidenta del Gremi, Sílvia Martí, ha constatat que "tenim moltes altres ciutats que estan interessades i faciliten les oportunitats". De fet, Moreno ha recordat que el Gremi ha traslladat la seva aula de formació, que estava fins ara al Vapor Llonch, a Santa Perpètua "per la manca de facilitats de les activitats formatives" i ha afegit: "Ens hem vist obligats de marxar de la ciutat".

Increment del 25% de les vendes

El Gremi preveu unes expectatives de creixement enguany entre el 7% i el 10% del vehicle d'ocasió. L'antiguitat del parc mòbil que està actualment sobre els 12,5 anys es veu com una oportunitat per a la renovació i també la implantació de les zones de baixes emissions. Aquesta tendència a l'alça ja es va veure reflectida a la Fira del Vehicle d'Ocasió de l'any passat amb un increment d'entre un 20% i 25% de les vendes. "Esperem créixer aquesta edició un 25% més", ha avançat Martí.

Entrada gratuïta

Els vehicles exposats seran menys 3 anys d'antiguitat. Hi haurà de km0 fins a 40.000 quilòmetres. A més, tindran una garantia des dels 12 fins als 5 anys depenent dels vehicles. Tots disposaran del distintiu ambiental. Un terç de les unitats exposades seran híbrids i elèctrics. El saló estarà obert de les 10 h fins a les 20 h ininterrompudament. L'entrada serà gratuïtat i haurà foodtrucks i activitats d'animació infantil.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top