Ciutat

Reorienten el panell solar dels punts d’informació a les parades del bus de Sabadell

El panell solar, reorientat, aquest dimarts / D.S.

Rectificar és de savis, i això és el que s’ha fet aquest dimarts després que dilluns la xarxa anava plena d’una còmica imatge: panells solars d’esquena al sol. Es tracta d’elements que s’han col·locat als pals informatius de les parades del bus de Sabadell, i que dilluns es van escampar com la pólvora per la xarxa en detectar-se que s’havien col·locat al revés, és a dir, sense que poguessin complir amb la seva funció correctament: captar energia del sol per convertir-la en electricitat.

Concretament, en les darreres setmanes s’han instal·lat 35 pals de parada d’autobús que incorporen informació a temps real a través del sistema SAE, que gestiona Transports Urbans de Sabadell (TUS). L’objectiu d’aquestes actuacions és millorar l’accés de la ciutadania a la informació que pot ser del seu interès.

Així, en el cas dels panells que disposen de tecnologia LED per augmentar la seva visibilitat, a banda de la informació d’activitats culturals, esdeveniments o informació municipal, s’informarà també de les incidències del trànsit. El problema, però, és que els panells solars s’han col·locat d’esquena al sol.

Precisament, estar encarat al sol és un element clau perquè les plaques solars compleixin amb la seva funció, és a dir, que captin l’energia necessària per alimentar la bateria que fa funcionar els panells. Twitter s’ha omplert en les darreres hores de comentaris al respecte.

Comentaris
To Top