CERDANYOLA

FOTOS: Ensurt per un camió encastat contra un pont a Cerdanyola

El camió accidentat / PILAR LORRIO

Un camió ha protagonitzat aquest dimecres al migdia un ensurt a Cerdanyola del Vallès en encastar-se contra un pont. Es tracta d’un espai molt transitat, i aquest fet ha generat cues considerables tant d’entrada com de sortida a través de l’avinguda Catalunya del municipi.

Els fets han passat pels volts de les 12.15 h. Un camió que accedia al municipi ha impactat contra el pont de l’estació de Rodalies.

Tot apunta que el conductor no hauria calculat suficientment l’alçada màxima per poder-lo creuar, i això ha fet que la part superior del vehicle hagi col·lidit contra la part superior del pont.

El sostre del camió accidentat, visiblement malmès / PILAR LORRIO

Testimonis dels fets asseguren que l’alarma d’excés de gàlib ha sonat de manera correcta, un sistema que servei per advertir els conductors quan es detecta un vehicle d’alçada màxima superior en direcció al pont.

A conseqüència, la part superior del vehicle ha quedat malmesa. El conductor ha hagut de desencaixar el camió de sota el pont i maniobrar durant una bona estona per recular i accedir al municipi per una altra banda.

Aquest pont es va remodelar a principis de segle, quan es va sotmetre aquest tram de l’avinguda Catalunya a una important remodelació. Entre altres, es va habilitar una vorera en condicions per als vianants i es va elevar la cota de la calçada per unificar-la amb la de la vorera i estalviar, així, la presència d’escales.

L’alçada del pont, però, no es va variar. És per aquest motiu que es va instal·lar un sistema de senyalització de gàlib per advertir els vehicles alts sobre l’alçada màxima permesa, i en cas de detectar-se una de superior, advertir els conductors. No obstant això, han estat molts els vehicles que han acabat encaixats en aquesta infraestructura.

Comentaris
To Top