Ciutat

L’Ajuntament ha reallotjat una de les famílies afectades per l’esfondrament dels Merinals

Aquest dijous s’han fet diverses reunions per abordar la situació que afecta el barri de Merinals

Bombers davant dels pisos dels Merinals, aquest dimecres / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ha reallotjat una de les quatre famílies afectades per l’esfondrament parcial del sostre d’un pis al barri dels Merinals. La Policia Municipal va acordar desallotjar quatre habitatges del bloc, que pateix patologies estructurals greus i que s’ha esfondrat sense que hagi fet ferits.

L’afectació s’ha focalitzat al 4t 1a del bloc 55 del barri. Els pisos desallotjats han estat el 3r 1a, 3r 2a, 4t 1a i 4t 2a. A l’habitatge inicialment afectat hi viu una família, però per sort en el moment dels fets no hi havia ningú a l’interior.

Durant tota la tarda bombers i tècnics municipals van treballar per inspeccionar el bloc afectat. Fins al lloc també s’hi va desplaçar l’alcaldessa, Marta Farrés, així com diversos regidors. Finalment, poc després de les 21 h es va decidir desallotjar els quatre habitatges.

“S’han desallotjat quatre habitatges per qüestions de seguretat i ja ens hem posat en marxa per garantir que aquestes famílies puguin ser reallotjades, que és la prioritat en aquests moments”, assenyalava l’alcaldessa. L’Ajuntament s’ha fet càrrec del reallotjament d’una de les quatre famílies, la resta han trobat mecanismes propis per passar la nit.

Aquest matí hi ha hagut diverses reunions, primer de tècnics municipals i després amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Posteriorment, l’alcaldessa i diversos representants del consistori s’han desplaçat al barri, on han traslladat la darrera hora de la situació als veïns.

Des del consistori ja s’ha avançat que es demanarà a la Generalitat que s’avanci en l’elaboració de l’informe que ha de permetre determinar l’estat dels blocs afectats. “Els demanarem que s’agilitin els peritatges independents per abordar el futur d’aquests habitatges”, ha afegit Farrés.

Troben una plantació de marihuana al bloc on s’ha esfondrat un sostre als Merinals

Signatura prèvia

El gener es va procedir a la signatura per analitzar un total de 14 habitatges que pateixen patologies estructurals greus, entre ells l’afectat per l’esfondrament parcial d’aquest dimecres.

El conveni el signaven Ajuntament de Sabadell i l’Agència de l’Habitatge i donava pas a analitzar l’estat dels blocs, amb el compromís d’acceptar el resultat de l’informe tècnic independent i actuar en conseqüència. En aquest cas, l’estudi servirà per determinar si els edificis poden ser rehabilitats o s’han d’enderrocar.

El cost de l’estudi l’assumiran a parts iguals Habitatge i l’Ajuntament. El Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) serà l’encarregat d’examinar l’estat dels edificis.

Seguiu l’actualitat de la ciutat a través del Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top