Ciutat

El ple municipal rebutja una proposta feminista de la Crida per al 8-M

El ple municipal ha rebutjat aquest dimarts una moció de Crida per Sabadell en el marc del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març. Els grups del Govern (PSCPodem), així com altres de l’oposició –Junts–, han considerat que el text proposat era innecessari perquè ja s’ha aprovat un manifest unitari de tots els grups municipals, que inclou alguns dels punts proposats pels partits independentistes.

La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Marta Morell, ha considerat que “no té sentit que porti això aquí si ja s’ha aprovat això”. Ha parlat d’interessos partidistes per part dels anticapitalistes i ha reivindicat que el 8 de març “és de tots i de totes”. “No és així com es defensa el feminisme”, ha sentenciat la podemista i també màxima responsable de l’Ajuntament en matèria de polítiques de la dona.

Els regidors de la Crida Nani Valero i Maties Serracant / LLUÍS FRANCO

La moció de la Crida donava suport a la vaga feminista del 8 de març. PSC, Podem i Junts han votat en contra de les dues mocions, mentre que ERC i la Crida hi han votat a favor. Ciutadans s’ha abstingut.

Per contra, una moció d’ERC en relació amb les polítiques feministes de l’Ajuntament sí que s’ha aprovat. Aquesta se centrava en el foment de la igualtat, inclosa una mesura per restringir en l’àmbit contractual les relacions amb empreses que plantegin bretxa salarial per raó de gènere. S’ha aprovat amb els vots de la Crida i d’ERC i l’abstenció de la resta de grups.

ERC vol condicionar la contractació d’empreses amb escletxa salarial per part de l’Ajuntament

Comentaris
To Top