Ciutat

Treball conjunt al Vallès Occidental per afrontar els reptes en habitatge

Les persones responsables dels serveis d’Habitatge dels ajuntaments del Vallès Occidental es van reunir dimarts per abordar necessitats conjuntes i els reptes d’actuació pels propers anys. De la trobada n’ha sorgit la voluntat d’elaborar un estudi comarcal d’habitatge que posi sobre la taula les problemàtiques actuals i determini els àmbits prioritaris d’actuació.

El vicepresident del Consell Comarcal i conseller de Territori i Transició Ecològica, Carles Rodríguez, ha expressat la voluntat de “treballar conjuntament, ja que les qüestions que afecten l’habitatge són comunes a molts dels municipis de la comarca i les decisions que es preguin en un poden afectar el municipi veí”. La voluntat és “una política d’habitatge compartida en qüestions bàsiques com els ajuts a lloguer, la gestió dels habitatges buits, les necessitats d’habitatge d’emergència social o les convocatòries d’ajuts, per això volem mantenir aquest grup de treball comarcal i seguirem treballant conjuntament”.

Durant la trobada, la consellera adjunta d’Habitatge, Mar Sempere ha explicat que “els municipis poden compartir reptes i preocupacions i que es vol generar un debat a la comarca sobre les actuacions més prioritàries. Hem detectat que les preocupacions més importants dels municipis són les ocupacions irregulars i com detectar els habitatges buits”. Sempere ha explicat que el Consell Comarcal és l’Oficina d’Habitatge de referència pels municipis d’entre 10.000 i 20.000 habitants i que també es porten a terme accions per complementar les actuacions dels municipis més grans.

Suport del Consell Comarcal als ajuntaments en les noves convocatòries d’ajuts

En relació amb els ajuts del Ministeri de Foment, durant la trobada s’ha posat de manifest la manca de finançament per poder arribar a totes les sol·licituds. Tal com va expressar el darrer Ple del Consell Comarcal, persisteix la preocupació per la denegació d’un 26% de les sol·licituds d’ajut al lloguer del Vallès Occidental provocada per manca de finançament i per canvis en la normativa d’adjudicació, per part del Ministeri de Foment i de l’Agència Catalana d’Habitatge. Una xifra que augmenta fins al 30% si es tenen en compte només els 12 municipis que atén l’Oficina Comarcal d’Habitatge.

El Ministeri de Foment ja ha anunciat dues noves convocatòries d’ajuts per aquest 2020, que es posarien en marxa entre els mesos de març i abril. Una d’aquestes seria per a persones majors de 65 anys. Quan surtin les noves convocatòries, el Consell Comarcal donarà suport als ajuntaments per tal de poder explicar a la població les característiques de cada una i per poder aportar la informació corresponent a les Oficines d’Atenció Ciutadana.

Comentaris
To Top