Oci i cultura

Roger Mas: “A la Cava Urpí podré improvisar”

Roger Mas, en una imatge promocional / EVA BOZZO

Roger Mas acostuma a actuar juntament amb el grup de músics que l’han acompanyat al disc Parnàs (editat per Satélite K). Però a l’escenari de la Cava Urpí pujarà acompanyat tan sols d’una guitarra. “De tant en tant em fa gràcia, ja que no hauré de seguir l’ordre de les cançons i arranjaments i podré improvisar”, explica Mas, “depenent de quina sigui la relació amb el públic”.

I és que Roger Mas coneix bé on tocarà aquest divendres. No és la primera vegada que baixa al soterrani de l’Hotel Urpí. Allà recitarà algunes de les seves cançons més emblemàtiques amb poemes cantats o bé recitats, inclosos al seu últim disc, Parnàs, i d’autors com Jacint Verdaguer, Goethe, Torquato Tasso, i Amadeu Vidal i Bonafont, entre altres. La matèria primera de Parnàs són els versos que Mas ha musicat. Matisa que només dos dels rapsodes són vius.

“De poetes bons, n’hi ha més de morts que de vius”, afirma Mas. Com Joan Maragall o Miquel Martí i Pol, que malgrat ser noms cèlebres, potser no són populars entre el jovent d’avui dia. “És clar, la poesia reclama al lector una part activa i creativa que pot resultar una dificultat”, apunta Mas. Ell, en tot cas, ha musicat Estimada Marta, poemari que potser és com “una oferta d’entrada”, més accessible, per a un públic adolescent. Ara enllesteix dues cançons per a un petit paper d’un film que es gravarà aviat a Andorra, sobre nazis i jueus els anys 40.

Cantant a Perpinyà

Mas no esquiva la política. Dissabte va actuar al míting de rebuda als exiliats de Perpinyà, davant 110.000 persones (segons la Gendarmeria francesa). “Va ser molt emocionant”, diu Mas, i matisa: “Estic al marge de les bregues dels partits. Passo olímpicament”. Va ser-hi per rebre “tres persones a l’exili”, encara que Perpinyà no sigui pas l’estranger, per ell.

Comentaris
To Top